ΟΠΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ! Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ!

ΟΠΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ! Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ!

Κύριο άρθρο της Δευτέρας 5 Μάη 2014. της καθημερινής εφημερίδας News Line http://www.wrp.org.uk, του Επαναστατικού Κόμματος Εργατών (WRP), Βρετανικού τμήματος της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς.

Η αντεπανάσταση που υποστηρίζουν οι ΕΠΑ – ΕΕ είναι σε πλήρη εξέλιξη στην ανατολική Ουκρανία όπου τίποτα δεν είναι κακό για τα φασιστικά τάγματα εφόδου του Δεξιού Τομέα. Μέχρι στιγμής 46 άνθρωποι πέθαναν στον εμπρησμό του Σπιτιού των Συνδικάτων στην Οδησσό την περασμένη Παρασκευή, από τους καπνούς ή κάηκαν, και πάνω από 200 είναι οι τραυματίες. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν ακαριαία δηλητηριασμένοι από κάποια άγνωστη ουσία μετέδωσε το Σάββατο το πραχτορείο ειδήσεων της Ουκρανίας UNIAN.
«Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν πηδώντας από τον τέταρτο και πέμπτο όροφο του χτιρίου, και άλλοι πέθαναν από διοξείδιο του άνθρακα ή κάηκαν … Επισκέφτηκα τον τόπο του δυστυχήματος και είδα ένα μεγάλο αριθμό νεκρών. Ήταν φανερό ότι είχαν πεθάνει ακαριαία, πολύ γρήγορα», είπε στο UNIAN ο Πρώτος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βιτάλι Γιαρέμα. «Αυτό σημαίνει ότι κάποια ουσία κάηκε η οποία παρήγαγε αέριο και αυτό το αέριο είχε άμεση επίδραση στους ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τις αισθήσεις τους και πέθαναν επί τόπου», είπε ο Γιαρέμα σε Συνέντευξη Τύπου στην Οδησσό.
Γύρω από την πόλη Σλαβιάνσκ, εργάτες στα οδοφράγματα περιμένουν επίθεση στις επόμενες ώρες. Η επίθεση αναμένεται μετά την απελευθέρωση των ελεγκτών τού Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE) την περασμένη βδομάδα.
Ο ουκρανικός στρατός άρχισε πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στους εργάτες στη Μαριούπολη, νοτιοανατολική Ουκρανία, και στην πόλη Κονσταντινόφκα σύμφωνα με μέλη των ομάδων αυτοάμυνας σ’ αυτές τις περιοχές.
Ο ουκρανικός στρατός κατέλαβε την πόλη Καρματόρσκ μετά από επίθεση, όπως είπαν μέλη των ομάδων αυτοάμυνας της περιοχής. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από τραυματίες, και 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πολεμικές συγκρούσεις ενώ δυο σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές.
Αυτή είναι η αιματοβαμμένη αντεπανάσταση τής χούντας του Κιέβου που ανέβηκε στην εξουσία με πραξικόπημα που χρηματοδοτήθηκε και υποστηρίχτηκε από τις ΕΠΑ, ΕΕ και Βρετανία. Αυτές οι δυνάμεις τώρα υποστηρίζουν τις δολοφονικές δράσεις του ουκρανικού στρατού και του Δεξιού Τομέα ενάντια στα εργατικά σωματεία. Σκοπεύουν να επιβάλουν το παράνομο καθεστώς μέσω τρομοκρατίας σ’ όλη την Ουκρανία, και στη συνέχεια να κάνουν το ίδιο στη διπλανή Λευκορωσία. Αν αυτό πραγματοποιηθεί, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θα είναι στα μέση του δρόμου προς τη Μόσχα χωρίς να έχουν χάσει ούτε ένα από τους στρατιώτες τους.
Η παγκόσμια οικονομική καπιταλιστική κρίση αναγκάζει τα αφεντικά σ’ όλο τον κόσμο να επιτεθούν στους εργάτες στις ίδιες τους τις χώρες και την ίδια στιγμή δρουν για να επαναφέρουν τον καπιταλισμό στην Ουκρανία και μετά στη Ρωσία.
Οι εργάτες όλου του κόσμου πρέπει να κινητοποιηθούν ενάντια σ’ αυτές τις επιθέσεις. Το σύνθημα μας πρέπει να είναι ότι ο εχθρός είναι μέσα στη χώρα μας, οι άρχουσες τάξεις σε ΕΠΑ, στην ΕΕ, στη Βρετανία κ.α.. Τα εργατικά σωματεία στη Δύση πρέπει να δηλώσουν στις κυβερνήσεις τους ότι δεν θα ανεχτούν αυτή την επίθεση στην Ουκρανία και θα κινητοποιηθούν με γενική απεργία να τις ανατρέψουν, αν αυτές οι κυβερνήσεις δεν σταματήσουν τον πόλεμο και τις επεμβάσεις στην Ουκρανία.
 Για τους Ρώσους εργαζόμενους το ζήτημα είναι πεντακάθαρο. Ο αγώνας των Ουκρανών εργαζόμενων είναι και δικός τους αγώνας και πρέπει η Ρωσία να εξοπλίσει τους Ουκρανούς εργάτες άμεσα. Παράλληλα ο Κόκκινος Στρατός πρέπει να προχωρήσει στο Κίεβο και να πετάξει έξω τη χούντα πίσω στην Ουάσινγκτον, στις Βρυξέλλες, στο Λονδίνο και στο Βερολίνο.
Αυτό πρέπει να γίνει τώρα, που ο ταξικός εχθρός είναι σχετικά αδύναμος, και η ΕΕ εξαρτάται από το φυσικό αέριο της Ρωσίας. Το μάθημα από τη δεκαετία του 1930 είναι ότι ο φασισμός αφέθηκε να γίνει δυνατός και ξεκίνησε το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που κόστισε 40 εκατομμύρια νεκρούς στη Ρωσία και πολλά εκατομμύρια νεκρούς εργαζόμενους στην Ευρώπη πριν κατανικηθεί.
 Οι εργάτες σ’ όλο τον κόσμο πρέπει να ενεργοποιηθούν τώρα για να συντρίψουν τη χούντα του Κιέβου και να υποστηρίξουν του Ουκρανούς εργάτες, για μια Σοβιετική Ουκρανία και για την επανασύσταση τής ΕΣΣΔ.
Αυτό που απαιτεί η σημερινή κατάσταση είναι μια τεράστια έκρηξη της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης.

Πηγή: http://www.wrp.org.uk/news/9753
Φωτό: Επίθεση με «Μολότοφ» ενάντια στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό την περασμένη Παρασκευή. Yevgeny Volokin / Reuters.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s