ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: «ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ! – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΑΚΟΥΣΕ ΜΑΣ ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!»

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: «ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ! – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΑΚΟΥΣΕ ΜΑΣ ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!»

Νωρίς σήμερα Πέμπτη πρωί δεκάδες απολυμένες με «διαθεσιμότητα» καθαρίστριες προχώρησαν σε κατάληψη της εισόδου του χτιρίου του Υπουργείου Οικονομικών στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου έχουν για 16 μέρες στήσει κατασκήνωση. Απαιτούν να εκτελεστεί τώρα η δικαστική απόφαση που έκρινε ότι χωρίς λόγο απολύθηκαν με «διαθεσιμότητα» και άρα πρέπει να επαναπροσληφτούν.

Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες http://agwnkatharistries595.wordpress.com έχουν κλειδώσει με αλυσίδες την τζαμένια πόρτα στην είσοδο του χτιρίου και μπροστά έχουν τοποθετήσει δυο σειρές με καρέκλες όπου κάθονται άλλες καθαρίστριες προστατεύοντας την κατάληψη.
Φωνάζουν συνεχώς συνθήματα όπως: «Είμαστε ενωμένες και αποφασισμένες!», «Θα μείνουμε εδώ στο Υπουργείο, Στουρνάρα άκουσε μας εδώ Πολυτεχνείο!», και «Με τις καθαρίστριες στην πρώτη τη γραμμή για την ανατροπή!»

Αριστερά και δεξιά στην τζαμένια πόρτα έχουν επικολληθεί ο σκοπός και το μέσο επιτυχίας του αγώνας τους: «ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ» και «ΚΑΤΑΛΗΨΗ».
Με τη ντουντούκα τους και με ανακοίνωση τους οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες καλούν όλους και όλες και ιδιαίτερα τα σωματεία να προσέλθουν στην κατάληψη.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοβουλευτική χούντα έστειλα ένοπλα ΜΑΤ και κομάντος στις 3 η ώρα το πρωί ενάντια στις καταλήψεις των απεργών ναυτεργατών και ΜΕΤΡΟ, και πέρσι ενάντια στους εργαζόμενους στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ!

Είναι καιρός η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν γενική απεργία διαρκείας για να επιστρέψουν στις δουλειές του όλοι/ες οι απολυμένοι και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Τα σωματεία πρέπει να οργανώσουν συγκεντρώσεις σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να απαιτήσουν άμεση απεργιακή δράση.

Διμοιρία των ΜΑΤ στεκόταν στην Καρ. Σερβίας δίπλα από την κατάληψη και τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες.

Σήμερα το πρωί υπήρχαν στο χώρο τα πανό των σχολικών φυλάκων, της ΕΡΤ ertopen.com, του σωματείου συνταξιούχων υπαλλήλων, από το Στέκι Αλληλεγγύης Παλλήνης και πλακάτ από την Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος.

Από το πρωί έχουν πάει στην κατάληψη αντιπροσωπείες από αρκετά σωματεία όπως από την Ένωση Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών Ο.Λ.Π., από την ΕΡΤ, από την Ομοσπονδία Θεάματος κ.α. Στους πάνω από 100 συγκεντρωμένους έξω από το κατειλημμένο χτίριο του Υπουργείου μίλησαν το πρωί ο Γιώργος Χαρίσης (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΕΕ ΑΔΕΔΥ), ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα (υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ο Σταύρος Μανίκας ΔΣ ΕΚΑ, η Ζέτα Μελαμπιανάκη ΕΕ ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, καθώς και αρκετοί βουλευτές και υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ) Χαράλαμπος Νικολακόπουλος (οι περισσότερες καθαρίστριες δουλεύουν σε εφορείες) δήλωσε ότι Ομοσπονδία κατέθεσε στην Εισαγγελία Μηνυτήρια Αναφορά που ζητά τη δίωξη όποιων αρνούνται να αποδεχτούν και να εφαρμόσουν την απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωσε το αγώνα των καθαριστριών του Υπ. Οικ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο αναφέρει ότι μετά από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το Υπ. Οικ. δεν θα ασκήσει έφεση κατά της κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την προσωρινή επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών στις υπηρεσίες του υπουργείου – προφανώς γιατί φοβάται ότι και εκεί οι καθαρίστριες θα δικαιωθούν!
Το Υπ. Οικ. του Γιάννη Στουρνάρα – ο οποίος δεν έχει εκλεγεί από κανέναν αλλά τοποθετήθηκε από την τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ – θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο – με δικαιολογία ότι η υπόθεση θα αντιμετωπιστεί «στο συντομότερο χρόνο» (;). Τα τελευταία Μνημονιακά χρόνια ο Άρειος Πάγος έχει δικαιώσει αποφάσεις της κυβέρνησης που αρκετοί συνταγματολόγοι κρίνουν ως παράνομες.

Σήμερα στο σταθμό Σύνταγμα του ΜΕΤΡΟ, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες μοίραζαν ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ για την άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων ΜΕΤΡΟ που συμπλήρωσε 16 μήνες!

Η ηθική της κοινοβουλευτικής χούντας: Στρατιωτικός Νόμος με απαγόρευση απεργιών και δίωξη της συνδικαλιστικής ηγεσίας του σωματείου ΣΕΛΜΑ (ΜΕΤΡΟ), και παράλληλα άρνηση συμμόρφωσης στην απόφαση δικαστηρίου!

Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και τα ΜΑΤ σχεδιάζουν επίθεση στις καθαρίστριες! Η συνδικαλιστική ηγεσία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τα αριστερά κόμματα πρέπει άμεσα να ανακοινώσουν την αντίθεση τους σε μια ακόμη διχτατορική πράξη, και να προφυλάξουν την κατάληψη των καθαριστριών με όλα τα μέσα. <

Φωτό Μάριος Λώλος: Καθαρίστριες στην είσοδο του χτιρίου του Υπουργείου Οικονομικών υπό κατάληψη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s