Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ!

Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ!

Κύριο άρθρο, Τετάρτη 28 Μάη 2014, της καθημερινής εφημερίδας News Line http://www.wrp.org.uk, του Επαναστατικού Κόμματος Εργατών (WRP), Βρετανικού τμήματος της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς.

Μετά τις παράνομες προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, που πραγματοποιήθηκαν για να νομιμοποιήσουν το ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα, ο Πέτρο Ποροσένκο δεν περίμενε καθόλου και κήρυξε γενικό πόλεμο για να συντρίψει τις αντι-πραξικοπηματικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία.
Προχτές Δευτέρα πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα βομβάρδισαν το αεροδρόμιο του Ντονέσκ και τις γύρω περιοχές και υπολογίζεται ότι σκότωσαν 50 μαχητές της αυτοάμυνας και ισόποσο αριθμό αμάχων.
Αυτή ήταν η απάντηση του καθεστώτος του Κιέβου, που υποστηρίζει ο ιμπεριαλισμός, που ανέβηκε και παραμένει στην εξουσία από τους φασίστες του Δεξιού Τομέα. Μια δολοφονική επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη της ανατολικής Ουκρανίας που αρνείται να αποδεχτεί την αρπαγή της και την καταστροφή της από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. 
Στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος ο Ποροσένκο διευκρίνισε και υποσχέθηκε ότι θα εξαφανίσει την ένοπλη πάλη στην ανατολή «μέσα σε ώρες». Τόνισε ότι «οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις δεν μπορούν ούτε πρέπει να διαρκέσουν δυο και τρεις μήνες, θα διαρκέσουν ώρες» και παρομοίασε τις πολιτοφυλακές στο Ντονέσκ και στο Σλαβιάνσκ με «Σομαλούς πειρατές».
Σ’ αυτή την ασυμβίβαστη κήρυξη πολέμου ενάντια στην εργατική τάξη της Ουκρανίας στην ανατολική περιφέρεια, η ρωσική σταλινική γραφειοκρατίας ανταποκρίθηκε με έκκληση σε «διάλογο».
Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε τη Δευτέρα: «Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία που έχουμε τώρα για ισότιμο διάλογο αμφότερου σεβασμού μετά από την ψηφοφορία [των παρανομών προεδρικών εκλογών], τα αποτέλεσμα της οποίας η Ρωσία είναι έτοιμη να αποδεχτεί». Πρόσθεσε ότι οι πολεμικά χτυπήματα στην ανατολή θα είναι ένα «κολοσσιαίο σφάλμα» και θα απειλήσουν την επανέναρξη του διαλόγου.
 Όμως ο Ποροσένκο δεν είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει με τον Πούτιν, αν δεν είναι ελεύθερος να συνεχίσει την εκστρατεία σφαγής στην ανατολική Ουκρανία. Είναι αποφασισμένος να πνίξει την επαρχία στο αίμα των εργαζομένων για να ικανοποιήσει τις διαταγές των χρηματοδοτών του ΕΠΑ και ΔΝΤ, ενώ ο Πούτιν και ο Λαβρόφ κάνουν τα στραβά μάτια στην απελπισμένη προσπάθεια τους για κάποιο είδους διάλογο και συμβιβασμό με τις μαριονέτες του Κιέβου και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους. 
Πριν από τις εκλογές ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει τη νομιμότητα τους, και έτσι μαχαιρόντας στην πλάτη την εργατική τάξη της Ουκρανίας, στην πραγματικότητα αναγνώρισε το πραξικόπημα στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι φασίστες που ανάτρεψαν τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς. Τώρα ο Πούτιν και ο Λαβρόφ λένε ότι είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν για μια συμφωνία πάνω στα πτώματα του Ουκρανών εργατών και μαχητών που αρνήθηκαν να υποκύψουν στους πραξικοπηματίες και στους φασίστες του Κιέβου.
Αυτή η προσπάθεια συνεργασίας δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις του Κιέβου και δεν θα προσφέρει προστασία στη Ρωσία από τους επιθετικούς σκοπούς των ιμπεριαλιστών. Αντίθετα, η αδυναμία του Πούτιν – που υπογραμμίστηκε από την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα – θα δυναμώσει τις δυνάμεις της αντίδρασης. 
Ήδη ακούγεται το αίτημα ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και ότι η Γεωργία εικάζεται ότι θα είναι το επόμενο μέλος της συμμαχίας.
 Η ουκρανική και η ρωσική εργατική τάξη πρέπει να κινητοποιηθούν απαιτώντας από τον Πούτιν να σταματήσει τη συνεργασία με τους ιμπεριαλιστές, να αρνηθεί να αναγνωρίσει τη νομιμότητα του πραξικοπήματος στο οποίο ηγήθηκαν οι φασίστες, και να επιμείνει ότι οι στρατιωτικές επιθέσεις ενάντια στους Ουκρανούς εργαζομένους πρέπει να σταματήσουν αμέσως, αλλιώς ο ρωσικός στρατός θα επέμβει και θα εκδιώξει τις μαριονέτες του ιμπεριαλισμού από το Κίεβο και θα τους στείλει σε Ουάσινγκτον, Βρυξέλες και Λονδίνο.
Αν τα απομεινάρια της σταλινικής γραφειοκρατίας στη Ρωσία δεν επέμβουν για να προστατεύσουν τους Ουκρανούς εργάτες, τότε πρέπει να ανατραπούν με την πολιτική επανάσταση της εργατικής τάξης και την υποστήριξη του στρατού, για να εθνικοποιηθεί η περιουσία που έκλεψαν οι ολιγάρχες από το κράτος, και να επαναφέρουν την εξουσία των σοβιέτ εργατών και αγροτών.
Αυτό θα είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά για την επανασυγκρότηση της ΕΣΣΔ με επαναστατικά μέσα και για την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση. Η πραγματικότητα είναι ότι σ’ όλο τον κόσμο ο καπιταλισμός είναι στα νύχια της πιο μεγάλης κρίσης του που απειλεί να βυθίσει όλο τον πλανήτη σε τεράστιες κρίσεις και μεγάλους νέους πολέμους.
 Ο μόνος τρόπος επίλυσης της κρίσης για όλη την ανθρωπότητα είναι το χτίσιμο της 4ης Διεθνούς, με τμήματα σε κάθε χώρα, για να αποτελειώσουν το έργο της μεγάλης Ρωσικής Επανάστασης του 1917, ανατρέποντας τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό παγκόσμια για να εγκαθιδρύσουν το σοσιαλισμό σ’ όλο τον κόσμο.

Πηγή: http://www.wrp.org.uk/news/9824
Φωτό: «Στρατιωτικό φορτηγό με ένοπλους αγωνιστές υπέρ της Ρωσίας, περνούν μέσα από ένα αστυνομικό μπλόκο προς το αεροδρόμιο του Ντονέσκ, στην ανατολική Ουκρανία, 26 Μάη 2014». Πηγή: Yannis Behrakis—Reuters

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s