ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ!

Σήμερα το πρωί η κοινοβουλευτική χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου, με διαταγές της τρόϊκας, χρησιμοποίησε ξανά τη βία των ΜΑΤ για να διώξει τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες μπροστά από την είσοδο του χτιρίου του Υπουργείο Οικονομικών (Κ. Σερβίας). Οι αγωνιζόμενες απολυμένες αλλά δικαιωμένες από τη Δικαιοσύνη καθαρίστριες, δέχτηκαν επίθεση περίπου στις 9.30 π.μ. από διμοιρία των ΜΑΤ (μπλε στολές) οι οποίοι με τις ασπίδες τους, με κλωτσιές και μπουνιές, προσπάθησαν να τις απωθήσουν από την αποκλεισμένη είσοδο του χτιρίου.
Αλλά η επίθεση των ΜΑΤ συνάντησε την αντίσταση των καθαριστριών οι οποίες με τη βοήθεια απολυμένων σχολικών φυλάκων, που έχουν κι αυτοί κατασκηνώσει έξω από το χτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και άλλων εργαζομένων που συμπαραστέκονται στον πρωτοπόρο αγώνα των καθαριστριών, ανάγκασαν τα ΜΑΤ σε οπισθοχώρηση.
Δυο καθαρίστριες τραυματίστηκαν από τα χτυπήματα των ΜΑΤ.
Ήταν μια εξαιρετικά σημαντική νίκη των αγωνιζομένων καθαριστριών που έδειξε τη δύναμη της αντίστασης τους, το υψηλό ηθικό τους και την αποφασιστικότητα τους να παλέψουν μέχρι το τέλος για τη νίκη.
Παράλληλα πρόκειται για μια ντροπιαστική ήττα της κοινοβουλευτικής χούντας καθώς έγινε φανερό ότι δεν έχει την πολιτική δύναμη για να διώξει τις καθαρίστριες.

Δελτίο Τύπου των αγωνιζόμενων καθαριστριών:
Πηγή: http://agwnkatharistries595.wordpress.com
«ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Η βάρβαρη αστυνομική επίθεση, που δεχθήκαμε σήμερα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (επειδή διεκδικούμε να ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ) δεν θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, με αποφασιστικότητας τον αγώνα μας. Αυτός ο αγώνας, κάθε μέρα ενισχύεται από τη συμπαράσταση απλών πολιτών, φορέων, συνδικάτων κλπ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ. 
Οι επόμενες μέρες είναι πολύ σημαντικές για τον αγώνα μας. Γι’ αυτό καλούμε σε:
 1. Συγκέντρωση έξω από την ΓΓΠΣ (ΚΕΠΥΟ, σταθμός Ηλεκτρικού Καλλιθέας) την Τετάρτη 4/6/14 στις 4 μ.μ., σε ημερίδα που διοργανώνει ο Θεοχάρης με τον προκλητικό τίτλο “Ηθική & Δεοντολογία”!!
 2. Συλλαλητήριο (που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ) στην πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη 5/6/14 στις 6.30 μ.μ. Μετά την πορεία θα γίνει συναυλία στην πλατεία Συντάγματος.
 3. Καθημερινή παρουσία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Καρ. Σερβίας 10) στη καθιστική διαμαρτυρία μας που συμπληρώνει πλέον ένα μήνα.
Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ, ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
3/6/14»
Τα εργατικά σωματεία και όλη η εργατική τάξη και νεολαία πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμα και να συμμετάσχουν απεργιακά και ενεργά σ’ όλες τις κινητοποιήσεις των καθαριστριών. Είναι ένα κάλεσμα για νίκη.
Οι γραφειοκρατίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πρέπει να καλέσουν άμεσα ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη νίκη των καθαριστριών. Οι καθαρίστριες είναι στην πρωτοπορία του αγώνα όλης της εργατικής τάξης και η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.
Όλα τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ανάφεραν σήμερα το πρωί την επίθεση των ΜΑΤ στις καθαρίστριες αλλά και τη νίκη τους! Είναι διεθνούς σημασίας ο αγώνας των καθαριστριών.
Πρέπει να οργανωθούν διαμαρτυρίες στα γραφεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ώστε να αναγκαστούν να κηρύξουν γενική απεργία. Δεν φτάνουν οι διαδηλώσεις και οι στάσεις εργασίας! Δεν φτάνουν τα ωραία αγωνιστικά λόγια! Οι καθαρίστριες δεν πρέπει να παλεύουν μόνες τους!
Οι κινητοποιήσεις αυτή τη βδομάδα πρέπει να απευθυνθούν σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, και στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, να αναγκάσουν τις ηγεσίες τους να αφήσουν τα ωραία λόγια και να αναλάβουν δράση με γενική απεργία διαρκείας για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s