«ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!»

«ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!»

Πάνω από 1.000 εργαζόμενοι/ες συμμετείχαν σήμερα το βράδυ στην πορεία αλληλεγγύης προς τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που συμπλήρωσαν 9 μήνες καθημερινού αγώνα και 1 μήνα κατασκήνωσης έξω από το χτίριο του Υπουργείου στην Κ. Σερβίας, στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας την επαναπρόσληψη τους.
Έξω από το χτίριο στην Κ. Σερβίας έχουν στήσει σκηνές και οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες και καθηγητές.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και αφού πέρασε από την Κ. Σερβίας κατέληξε στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος. Αντιπρόσωπος των καθαριστριών χαιρέτισε τον αγώνα όλων των εργαζομένων ενάντια στην κυβέρνηση και ευχαρίστησε όλους και όλες που υποστηρίζουν τον αγώνα τους. Ακολούθησε συναυλία.
Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους: Καθαρίστριες, ΟΛΜΕ, Εργαζόμενοι Υπουργείου Πολιτισμού, Ροσινάντε, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Σχολικοί Φύλακες, ΕΡΤ-ertopen.com, Συντονισμός ενάντια στα κλεισίματα, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, Σωματείο Εργαζομένων Intracom, Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συνεργασία, ΠΑΜΕ.
Ακούστηκαν τα συνθήματα: Με τις καθαρίστριες είμαστε μαζί – τσακίζουμε την Κυβέρνηση και τη Χρυσή Αυγή!, Η ΕΡΤ θα μείνει ανοιχτή – είναι η φωνή κάθε αγωνιστή!, Κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί – ήρθε η ώρα για την ανατροπή!, Ληστές καπιταλιστές – τα κέρδη τους κοστίζουν ανθρώπινες ζωές! Ετούτη η Κυβέρνηση δεν είναι του Λαού – είναι το τσιράκι ΕΕ και ΔΝΤ!, Ανυπακοή – απεργία διαρκή!, Όλοι στο δρόμο του αγώνα!, Ότι και να κάνει η αστυνομία – ο Λαός θα διώξει αυτή τη συμμορία!
Τρεις ώρες πριν είχε ανακοινωθεί η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη μετά από διαφωνίες με την Κυβέρνηση. Ο Θεοχάρης είχε τοποθετηθεί στη θέση του μετά από υπόδειξη της τρόϊκας. Αμέσως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδειξε τη δυσφορία της με ανακοίνωση.
Χτες ο Θεοχάρης ήταν να μιλήσει στο ΚΕΠΥΟ στην Καλλιθέα, όπου θα συναντούσε την κινητοποίηση διαμαρτυρίας των καθαριστριών, αλλά η εκδήλωση «ανεβλήθη». Μετά τη δικαίωση από τα δικαστήρια των καθαριστριών, ο Θεοχάρης αλαζονικά είχε δηλώσει ότι δεν θα γυρνούσαν στη δουλειά τους.
Στη Φρανκφούρτη σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναγκάστηκε να πάρει νέα οικονομικά μέτρα για την Ευρωζώνη τα οποία ο διεθνής καπιταλιστικός Τύπος χαρακτήρισε «ιστορικά», «δραματικά» και «πρωτοφανή». Ο διευθυντής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε μείωση των επιτοκίων για δάνεια σε τράπεζες σε μόλις 0,15%, ενώ οι τράπεζες – για πρώτη φορά στην ιστορία – θα πληρώνουν 0,1% για τις καταθέσεις τους στην ΕΚΤ. Το πρόβλημα για τον Ντράγκι είναι ότι το τελευταίο τρίμηνο το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε μόλις κατά 0,2% και απέφυγε την ύφεση χάρις στις επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας.
Η κρίση έφερε υποπληθωρισμό τον οποίο ο Ντράγκι θέλει να αποφύγει όπως ο διάολος το λιβάνι καθώς, όπως είπε σήμερα, θα δημιουργηθεί «μια υποπληθωριστική σπείρα» που θα τραβήξει στην κόλαση της κατάρρευσης όλη την ευρωπαϊκή οικονομία. Ο Ντράγκι για πρώτη φορά είπε ότι το ΔΣ της ΕΚΤ συμφώνησε «ομόφωνα» (δηλαδή και με την υποστήριξη της Μέρκελ) να τυπώσει χρήμα (η λεγόμενη «ποσοτική χαλάρωση») και να το κυκλοφορήσει – όπως κάνουν εδώ και χρόνια οι ΕΠΑ και η Βρετανία – για να αποφευχθεί η φοβερή και τρομερή «υποπληθωριστική σπείρα».
Οι αποφάσεις της ΕΚΤ είναι η καλύτερη απόδειξη του πανικού που κυριαρχεί στην ΕΕ μπροστά στην επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που τραντάζει τα ίδια τα θεμέλια του Ευρώ.
Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης θα πρέπει να εφαρμοστούν νωρίτερα και να επιβληθούν με τη βία στους εργαζόμενους. Γι’ αυτό ο μόνος δρόμος νίκης για όλους τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s