ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης συνασπισμού Σαμαρά-Βενιζέλου επιβλήθηκε από τους δεσπότες της τρόϊκας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για να τοποθετηθεί το πιστό σκυλάκι τους Γιάννης Στουρνάρας ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.
Ως νέος Υπουργός Οικονομικών ανακοινώθηκε ο δευτεροκλασάτος Γκίκας Χαρδούβελης, σπουδαγμένος και εκπαιδευμένος στις ΕΠΑ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Διευθυντής Οικονομικών Μελετών του χρεοκοπημένου ομίλου της Eurobank.
Τα υπόλοιπα 45 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου προέρχονται από όλες τις κύριες τάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ συν του «ανεξάρτητου» Λομβέρδου στο Υπουργείο Παιδείας.
Οι καθαρίστριες του Υπ.Οικ., οι απολυμένοι της ΕΡΤ, οι απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα δάσκαλοι και καθηγητές, οι 1 εκατομμύριο 300 χιλιάδες άνεργοι, δεν πρέπει να έχουν καμιά ελπίδα σ’ αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια κυβέρνηση φανατικών του ταξικού και εμφύλιου πολέμου, οι σημερινοί Τσολάκογλου.
Πρόκειται για μια κυβέρνηση χωρίς καμιά πολιτική συνοχή, πολιτικά ηττημένη που επιβιώνει χάρις στην υποστήριξη του ιμπεριαλισμού από τη μια, και από την άλλη λόγω της αντιδραστικής πολιτικής των ηγεσιών ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που αρνούνται να κινητοποιήσουν την εργατική τάξη και νεολαία σε αγώνα ανατροπής της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με γενική πολιτική απεργία διαρκείας και ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων.
Αλλά όσο αδύνατη είναι αυτή η κοινοβουλευτική χούντα των ΜΑΤ και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι καθώς στόχος της παραμένει η πλήρης εφαρμογή των Μνημονίων και κάθε διαταγής της τρόϊκας για την καταστροφή των εργαζομένων, της νεολαίας, των μικρομεσαίων και των αγροτών στην Ελλάδα, για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος στις Γκόλντμαν Σακς, Μόργκαν Στάνλεϊ, στην Ντόϊτσε Μπανκ και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο ανασχηματισμός, μετά την μεγάλη εκλογική ήττα των κυβερνητικών κομμάτων στις Ευρωεκλογές, πραγματοποιείται καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα «πρωτότυπα» μέτρα (όπως έγραψε ο καπιταλιστικός Τύπος) για να αποφύγει την οικονομική ύφεση με τον λεγόμενο «αποπληθωρισμό». Τώρα και η ΕΚΤ θα αρχίσει να τυπώνει χρήμα (χαρτιά χωρίς αξία, όπως κάνουν για χρόνια τώρα οι ΕΠΑ και η Βρετανία), για να «αναθερμάνει» τις επιχειρήσεις και την κατανάλωση.
Οι εξαγγελίες περί οικονομικής ανάκαμψης και τερματισμού της οικονομικής κρίσης πάνε περίπατο, έπαιξαν το ρόλο τους ως προπαγάνδα στις Ευρωεκλογές.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση σαρώνει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ και, όπως έδειξαν οι Ευρωεκλογές, επιβάλλει μια άνευ προηγουμένου πολιτική πόλωση σ’ όλη την ήπειρο. Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και η διαμάχη ΕΠΑ και Ρωσίας δημιουργούν ένταση και κλίμα ανησυχίας σε τράπεζες και επιχειρήσεις.
Για τους εργαζόμενους μια είναι η λύση: οργάνωση της πάλης για ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας με γενική απεργία διαρκείας με στόχο μια κυβέρνηση που θα διαγράψει το δημόσιο χρέος και τα χρέη των εργατικών νοικοκυριών, που θα εθνικοποιήσει όλες τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, θα αποχωρήσει από ΕΕ και ΝΑΤΟ, και θα οργανώσει και σχεδιάσει την οικονομία για τις ανάγκες του πληθυσμού και όχι για το κέρδος των τραπεζών.
Για μια τέτοια κυβέρνηση αντιπροσώπων εργατών και αγροτών από Λαϊκές Συνελεύσεις και εργατικά σωματεία, αγωνίζονται οι τροτσκιστές της Επαναστατικής Μαρξιστικής Ένωσης στην Ελλάδα. Πρωταρχικό καθήκον για την επιτυχία των στόχων των εργαζομένων είναι η δημιουργία ενός μαζικού επαναστατικού κόμματος, μιας αποφασισμένης ηγεσίας για να οδηγήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην ανατροπή της καπιταλιστικής κυβέρνησης και του συστήματος.
Φωτό: http://eleytheroi-ellines.blogspot.gr/2011/10/blog-post_5892.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s