«Η ΕΡΤ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ – ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ!»

«Η ΕΡΤ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ – ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ!»

Με κύριο σύνθημα «Η ΕΡΤ θα μείνει ανοιχτή – να είναι η φωνή του κάθε αγωνιστή» περίπου 1.200 εργαζόμενοι της ΕΡΤ – ertopen.com, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, απολυμένοι καθηγητές και σχολικοί φύλακες, συμμετείχαν μαζί με εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στο Υπουργείο Πολιτισμού και φοιτητές του Πολυτεχνείου, στη σημερινή μεσημεριάτικη πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή και απ’ εκεί στην κατασκήνωση των απολυμένων καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και καθηγητών στο Υπουργείο Οικονομικών (Κ. Σερβίας).
Ο Γενικός Γραμματέας της UNI (παγκόσμια ένωση συνδικάτων στο θέμα και ΜΜΕ) Philip Jennings δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ένωση UNI καλεί όλους όσοι πιστεύουν στην ελευθερία του λόγου και στην καθοριστική σημασία των δημοσίων μέσων ενημέρωσης για τη δημοκρατία να υποστηρίξουν το προσωπικό του ERTopen που κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν έναν πραγματικά ανεξάρτητο φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για τους Έλληνες πολίτες και αγωνίζονται για την επανίδρυση μιας αναμορφωμένης, βιώσιμης και ανεξάρτητης ΕΡΤ».
Οι εργαζόμενοι στον Τύπο και στα νοσοκομεία κήρυξαν στάση εργασίας 11-4 ενώ οι υπάλληλοι στα ΑΕΙ κήρυξαν απεργία μέχρι την Παρασκευή με αίτημα καμιά απόλυση!
Παρά το αίτημα των εργαζομένων, οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να κηρύξουν 24ωρη απεργία σήμερα. Η τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ είναι προσβολή για τον πρωτοπόρο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ όπου μίλησε το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και εργαζόμενη της ΕΡΤ Αλεξάντρα Χριστακάκη η οποία τόνισε ότι «τα σωματεία του Τύπου δεν αναγνωρίζουν τη ΝΕΡΙΤ που είναι σκληρό όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης. Οι ενώσεις υποστηρίζουν τους εργαζομένους της ΕΡΤ». Στη συνέχεια η συγκέντρωση κατευθύνθηκε με πορεία στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Εκεί κατέληξαν για την πορεία και οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια (από Ιωάννινα, Πάτρα κ.α.) που είχαν πραγματοποιήσει τη δική του συγκέντρωση στα Προπύλαια.
Λαμπερές απουσίες από την πορεία ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΤΑ, ΚΚΕ και ΠΑΜΕ.
Το βράδυ περίπου 2.500 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή το οποίο φυλάσσεται από μέσα από διμοιρίες ΜΑΤ (ΥΜΕΤ), ενώ στους γύρω δρόμους υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ με παραστρατιωτικές καφέ στολές.
Κάτω από τα γραφείο της ertopen.com είχε στηθεί πλατφόρμα ενώ ο φράχτης του Ραδιομέγαρου ήταν γεμάτος με πανό με συνθήματα.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε και αντιπροσωπεία από τις καθαρίστριες που σήμερα συμπλήρωσαν 36 μέρες στην κατασκήνωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Κ. Σερβίας).
Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Γ Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας «μια μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα βάλει στο στόχαστρο τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η «ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει».
Το ηγετικό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ Άγγελος Χάγιος είπε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν τις εκλογές αλλά τώρα να φιάξουν ένα μαζικό ενωτικό κίνημα ένα Ενιαία Μέτωπο ανατροπής.
Κανένας από τους ομιλητές δεν καυτηρίασε την προδοτική στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ ούτε ζήτησαν την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Σαμαρα-Βενιζέλου με απεργιακή δράση διαρκείας όλων των εργαζομένων.

Φωτό: Μάριος Λώλος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s