Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!

Σήμερα Πέμπτη το απόγευμα ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του Υπουργείου Οικονομικών για μη εκτέλεση της απόφασης του πρωτοδικείου που δικαίωνε τις καθαρίστριες των ΔΟΥ και διέταζε την άμεση επαναπρόσληψη τους. Η έφεση του Υπουργείου Οικονομικών θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο στις 23 Σεπτέμβρη και μετά από λίγους μήνες θα βγει η τελική απόφαση δικαίωσης ή μη των καθαριστριών.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Άρειου Πάγου οι καθαρίστριες με το πανό τους προχώρησαν στην οδό Νίκης για να διαμαρτυρηθούν στο κεντρικό χτίριο του Υπουργείου Οικονομικών. Έξω ακριβώς από την είσοδο του Υπουργείου – που ήταν ερμητικά κλειστή με κατεβασμένα τα ρολά – τους επιτέθηκαν αναίτια διμοιρίες των μπλε ΜΑΤ (ΥΜΕΤ), με ασπίδες, μπουνιές και κλωτσιές.
Δυο καθαρίστριες μετακομίστηκαν σε νοσοκομεία όπως και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη που χτυπήθηκε στην πλάτη και στα πόδια. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος κουτσαίνει από τα χτυπήματα και τις κλωτσιές των ΜΑΤ.
Περίπου 200 υποστηριχτές του αγώνα των καθαριστριών συγκεντρώθηκε και παραμένουν στην οδό Νίκης όπου έχουν αναρτηθεί πανό.
Οι καθαρίστριες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στην είσοδο του Υπουργείου στην οδό Νίκης περικυκλωμένες από τα ΜΑΤ.
Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή και συγκέντρωση στις 2 μμ στην κατασκήνωση των καθαριστριών και απολυμένων σχολικών φυλάκων και καθηγητών.
Όπως πληροφορήθηκαν οι καθαρίστριες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης υποσχέθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία από τις καθαρίστριες αφού όμως, όπως είπε, κανονίσει πρώτα θέματα σχετικά με τους εργαζόμενους στο Υπουργείου του.
Οι καθαρίστριες δεν είχαν καθόλου ψευδαισθήσεις για τη στάση που θα κρατούσε ο Άρειος Πάγος, ιδιαίτερα μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Ο αγώνας των καθαριστριών, των εργαζομένων της ΕΡΤ, των απολυμένων ή σε διαθεσημότητα εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων έχει ενοποιηθεί και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται τώρα να συντονιστεί ως Ενιαίο Μέτωπο όλων των εργαζομένων με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την εκδίωξη των Μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους.
Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε στους βουλευτές του κόμματός του ότι «Φταίει η κυβέρνηση. Πρέπει να φύγει.»
Και τόνισε: «Δεν πρόκειται να τους παρακολουθούμε [την κυβέρνηση] με σταυρωμένα χέρια να καταστρέφουν τη χώρα και να παίζουν με ανθρώπινες ζωές, με τους θεσμούς και με την ίδια τη δημοκρατία.»
Αν εννοεί αυτά που λέει ο Τσίπρας, ας κατέβει στις καθαρίστριες και από εκεί να καλέσει όλο το λαό σε αγώνα αντίστασης στους δρόμους με απεργία, για αντίσταση μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης.
Οι καθαρίστριες και όλοι οι άλλοι/ες πρωτοπόροι αγωνιστές/τριες – σχολικοί φύλακες, καθηγητές, υπάλληλοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, εκπαιδευτικοί – πρέπει να οργανώσουν συγκεντρώσεις και έξω από τα γραφεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όπως και στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, για να τους αναγκάσουν να καλέσουν το λαό σε παλλαϊκή αντίσταση διαρκείας, με γενική πολιτική απεργία διαρκείας για να φύγει αυτή η κοινοβουλευτική χούντα που ετοιμάζει νέα μνημονιακά μέτρα και κατά μέτωπο επίθεση σε νοσοκομεία-σχολεία και εργατικά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τις επόμενες εκλογές. Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης και της ανατροπής της κυβέρνησης της βίας.
Φώτο: Μάριος Λώλος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s