«ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!»

Από τη συγκέντρωση στην Πρεσβεία του Ισραήλ. Μάριος Λώλος.

Από τη συγκέντρωση στην Πρεσβεία του Ισραήλ. Μάριος Λώλος.


Περίπου 1.200 Παλαιστίνοι, Άραβες, πρόσφυγες, μετανάστες, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαίοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη βράδυ απαιτώντας τον τερματισμό των βάρβαρων βομβαρδισμών του σιωνιστικού κράτους στη Λωρίδα της Γάζας.
Τα κύρια συνθήματα που ακούστηκαν ήταν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Κλείστε την πρεσβεία των σιωνιστών», «Σταματήστε τους βομβαρδισμούς» και «τρομοκράτες είναι οι σιωνιστές – και όχι οι Παλαιστίνιοι αγωνιστές».
Στη συγκέντρωση πήραν μέρος με τα πανό τους και με σημαίες της Παλαιστίνης, ο Σύλλογος Ιντιφάντα, το ΚΑΠΑ (κέντρο Αλληλεγγύης Λαών Τουρκίας – Ελλάδας), η Αντιπολεμική Κίνηση, η ΔΕΑ – ΣΥΡΙΖΑ, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το ΕΕΚ, η Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο, η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΕΕΡΦΑ, το ΣΕΚ, η ΟΚΔΕ κ.α.
Δεκάδες ομιλητές στη συγκέντρωση, από οργανώσεις και κόμματα, απαίτησαν τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών, τη διακοπή της συνεργασίας της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά–Βενιζέλου με το Ισραήλ, το κλείσιμο της ισραηλινής πρεσβείας και το μποϋκοτάζ προϊόντων και σχέσεων με τους σιωνιστές.
Περίπου 80 αγωνιστές της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία έφτασαν με πορεία στη συγκέντρωση. Το πανό τους ανάφερε « Κάτω η δολοφονική πολιτική του Ισραήλ – Νίκη στο λαό της Παλαιστίνης».
Το ΚΚΕ οργάνωσε πορεία από την οδό Πανόρμου στη σιωνιστική πρεσβεία με συμμετοχή πάνω από 1.000 εργαζόμενους και νεολαίους. Το πανό τους ανάφερε «Stop στη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ – αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό». Αλλά η πορεία του ΚΚΕ παρέμεινε σε απόσταση από τη συγκέντρωση.
Στις 8.30 με οργανωμένη πορεία οι συγκεντρωμένοι επέστρεψαν στην Πανόρμου.
Δέκα αστυνομικές κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ προφύλαξαν τη γιάφκα των σιωνιστών τρομοκρατών.
Την κινητοποίηση οργάνωσαν οι παρακάτω συλλογικότητες: Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Σύλλογος Ιντιφάντα, Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων, Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, Ένωση Παλαιστινιακών Οργανώσεων και Παροικιών Ευρώπης, Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών, Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Εργατών Ελλάδας, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Ένωση Μεταναστών Εργατών, Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας, Κοινότητα Σενεγαλέζων.

● Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ καλωσορίζει και θα αναρτήσει τις δικές σας απόψεις για την απεργία της ΔΕΗ και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι και όλες σήμερα. Στείλτε τη γνώμη σας στο νέο μας mailto: erga1anti@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s