ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, 75η ΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, 49η ΜΕΡΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ Κ. ΣΕΡΒΙΑΣ

DSC00384

DSC00385

DSC00386
Εκατοντάδες εμποροϋπάλληλοι και υποστηριχτές τους συγκεντρώθηκαν σήμερα Κυριακή πρωί και απέκλεισαν τα πολυκαταστήματα στο Σύνταγμα και αρκετά στην οδό Ερμού σε μια οργανωμένη κινητοποίηση του Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια [ syntonistiko_ mailto: drasis@espiv.net

Η Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) είχε κηρύξει και αυτή την Κυριακή πανελλαδική 24ωρη απεργία ενάντια στη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές. Αλλά, για ακόμη μια φορά, η ηγεσία της ΟΙΥΕ περιορίστηκε σε μια διαδήλωση στην Ερμού αντί να οργανώσει και να εφαρμόσει πολύωρο, όλη την ημέρα αποκλεισμό, όπως κάνει το Συντονιστικό δράσης.

Τα πολυκαταστήματα Πλαίσιο και Public αναγκάστηκαν να κατεβάσουν τα ρολά ενώ οι εργαζόμενοι Wind απέκλεισαν στο κατάστημα της εταιρείας στη Σταδίου.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με τα πανό τους ο Σύλλογος Βιβλίου Χάρτου και των Σωματείο Μαγείρων-Σερβιτόρων.

21-28 ΙΟΥΛΗ 2014: ΜΕΡΕΣ & ΝΥΧΤΕΣ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΛΗ 8 μμ
● Συνάντηση για συγκρότηση επιτροπής υποστήριξης του Κέντρου Αγώνα Καθαριστριών-Εκπαιδευτικών-Σχολικών Φυλάκων της Κ. Σερβίας. Στα Γραφεία Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος.

ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΛΗ 8:30 πμ
● Πανελλαδική κινητοποίηση των διαθέσιμων-απολυμένων σχολικών φυλάκων και καθηγητών στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εφαρμογή του νόμου διαθεσιμότητας 4172/13 που οδήγησε σε διαθεσιμότητα-απόλυση σχολικούς φύλακες και καθηγητές.
Τα Διακλαδικά συντονιστικά διαθεσίμων Αθήνας-Θεσσαλονίκης και η ΟΛΜΕ διοργανώνουν συγκέντρωση στην ΕΡΤ Αγ. Παρασκευή 8.30 πμ για πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Άφιξη περίπου 12.30 μμ για το συλλαλητήριο με υποστήριξη και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΛΗ 9 πμ
● Συγκέντρωση εργαζόμενων ΕΡΤ στα δικαστήρια της Ευελπίδων ενάντια στη δικαστική προσπάθεια εκδίωξης της ΠΟΣΠΕΡΤ από τα γραφεία της στο Ραδιομέγαρο.

● Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στην υγεία, συγκέντρωση στις 11 πμ στο Υπουργείο Υγείας.

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΛΗ 7:30 μμ
● Συναυλία αλληλεγγύης στις καθαρίστριες και όλους τους διαθέσιμους-απολυμένους από τα σπουδαία Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο Κέντρο Αγώνα στην Κ. Σερβίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΛΗ 9 μμ
● Συναυλία αλληλεγγύης στο Κέντρο Αγώνα στην Κ. Σερβίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΟΥΛΗ 9 μμ
● Ο ραδιοσταθμός Στο Κόκκινο και η «Αλληλεγγύη για όλους» μαζί με τις καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ. διοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης στην πλατεία Συντάγματος με την Χάρις Αλεξίου.

Φωτό: Από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων στην Αθήνα.

● Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ καλωσορίζει και θα αναρτήσει τις δικές σας απόψεις για την απεργία της ΔΕΗ και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι και όλες σήμερα. Στείλτε τη γνώμη σας στο νέο μας mailto: erga1anti@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s