ΠΟΡΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΡΤ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Από την πορεία της Τρίτης που οργάνωσαν τα Συντονιστικά διαθέσιμων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από την πορεία της Τρίτης που οργάνωσαν τα Συντονιστικά διαθέσιμων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ένα ακριβώς χρόνο από την εφαρμογή της «διαθεσιμότητας-απόλυσης», σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί με υποστήριξη από τις αγωνιζόμενες απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ. και των απολυμένων της ΕΡΤ, υπαλλήλων του ΥΠΠΟ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, πραγματοποίησαν την Τρίτη πρωί 22 Ιούλη, μεγάλη πορεία 12 χιλ. από το Ραδιομέγαρο στην Αγ. Παρασκευή στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δίπλα στη Βουλή.

Την πορεία διοργάνωσαν τα Συντονιστικά των διαθέσιμων απ’ όλη την Ελλάδα. Περίπου 80 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία με πανό από αντιπροσωπείες από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα, Καρδίτσα, Διαθέσιμοι σχεδιαστές ΥΠΠΟ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, οι καθαρίστριες ΥΠ.ΟΙΚ.

Έξω από του Υπουργείο του Μητσοτάκη, τους διαδηλωτές υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα αντιπροσωπείες εργαζομένων με τα πανό τους (διοικητικοί ΑΕΙ, ΟΛΜΕ, κ.α.) – αλλά και οι κλούβες και οι ένοπλες διμοιρίες πραιτοριανών ΜΑΤ της κοινοβουλευτικής χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου.

Προχτές Δευτέρα ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μίλησε στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων όπου – σε αναφορά με τις δικαστικές αποφάσεις ενάντια στην κυβέρνηση σχετικά με τα μισθολόγια των στρατιωτικών, αστυνομικών κλπ. – είπε κατά λέξη: «Η Δικαιοσύνη έχει λόγο για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική».

Αυτή είναι μια δήλωση που εκφράζει την ουσία αυτής της κυβέρνησης συνασπισμού που επέβαλε – όπως και τον μη-εκλεγμένο καθ. Χαρδούβελη – η τρόϊκα ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ. Πρόκειται για μια κοινοβουλευτική χούντα, μια δικτατορική κυβέρνηση που επιβάλει την καταστροφή στους εργαζόμενους, νεολαίας, μικρομεσαίους και αγρότες με τη βία, με περιφρόνηση στο Σύνταγμα αλλά και στους κρατικούς θεσμούς του ίδιου του καπιταλιστικού κράτους. Για να σώσουν τις διεθνείς τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, πρέπει να καταστρέψουν τους εργαζόμενους.

Το πρωταρχικό ζήτημα για τους εργαζόμενους, απολυμένους και άνεργους, είναι πόλεμος για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης. Όσες διαμαρτυρίες, στάσεις εργασίες και 1 μέρας απεργίες και να γίνουν, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική ή να πάρει πίσω νομοσχέδια, όπως νομίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Το όπλο της εργατικής τάξης είναι η γενική πολιτική απεργία διαρκείας για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας, και η πάλη για την εκδίωξη της υποταγμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ.α. που αρνούνται να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους, και υποτάσσονται αμαχητί στους νόμους των μνημονίων. <

● Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ καλωσορίζει και θα αναρτήσει τις δικές σας απόψεις για την απεργία της ΔΕΗ και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι και όλες σήμερα. Στείλτε τη γνώμη σας στο νέο μας email: erga1anti@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s