Η ΧΑΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Άρθρο της καθημερινής βρετανικής τροτσκιστικής εφημερίδας News Line http://www.wrp.org.uk Παρασκευή 25 Ιούλη 2014.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, η στρατιωτική οργάνωση της Χαμάς, ανακοίνωσαν την Πέμπτη 24 Ιούλη, ότι σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στα βορειοανατολικά της πόλης της Γάζα σκότωσαν 8 ισραηλινούς στρατιώτες. Πρόκειται για το πιο μεγάλο πλήγμα στον ισραηλινό επιδρομέα από τότε που άρχισε την χερσαία εισβολή στη Γάζα την περασμένη βδομάδα.
Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ τόνισαν ότι μπήκαν στο ανατολικό τμήμα της περιοχής Αλ Τούφαχ και επιτέθηκαν σε ισραηλινό στρατιωτικό τμήμα. Υποστήριξαν ότι κατέστρεψαν με πύραυλο RPG 29 ένα στρατιωτικό όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ ανακοίνωσαν επίσης ότι οι δυνάμεις τους συγκρούστηκαν με τον ισραηλινό στρατό σε δυο περιοχές στα βόρεια της περιοχής Μπεΐτ Χανούν. Την περασμένη Κυριακή οι μαχητές της Χαμάς σκότωσαν 7 ισραηλινούς στρατιώτες σε μια ακόμη επίθεση σε στρατιωτικό όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Οι παλαιστινιακές ομάδες αντίστασης έχουν συγκρουστεί με τον ισραηλινό στρατό σε μάχες σ’ όλο το μέτωπο της Λωρίδας της Γάζα. Ο ισραηλινός στρατός έχει ήδη ανακοινώσει ότι 32 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες τραυματιστεί.

Στις τελευταίες 16 μέρες της εισβολής έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 710 Παλαιστίνιοι και 40 Ισραηλινοί. Η ηγέτης της Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΕΕ Βαλερί Άμος είπε την Πέμπτη ότι, «έχουμε πάνω από 118.000 ανθρώπους στα καταφύγια των σχολείων του ΟΕΕ … αλλά τα τρόφιμα τελειώνουν, και το νερό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα».
[Πηγή: http://www.wrp.org.uk/news/9986 ]

● Την ώρα που μιλούσε η αντιπρόσωπος του ΟΕΕ η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε ένα σχολείο καταφύγιο του ΟΕΕ στη βόρεια Γάζα και δολοφόνησε τουλάχιστον 15 γυναίκες, παιδιά και υπαλλήλους του ΟΕΕ. Οι τραυματίες είναι πάνω από 200. Στην αρχή ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός ήταν δράση της Χαμάς, αλλά στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ήταν ένα στοχοποιημένο χτύπημα του ισραηλινού στρατού!
Μετά αυτό το έγκλημα πολέμου των Σιωνιστών, οι νεκροί Παλαιστίνιοι είναι τουλάχιστον 751 από τις 8 έως τις 24 Ιούλη. Το Ισραήλ έχει χάσει 32 στρατιώτες από τις 17 Ιούλη
[Πληροφορίες από http://www.theguardian.com/world/2014/jul/24/israeli-strike-un-school-gaza-kills-women-children ]

● Μετά το χτύπημα στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν σ’ όλη τη Δυτική όχθη μεγάλες συγκεντρώσεις ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τα εγκλήματα των σιωνιστών. Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά των ισραηλινών στις διαδηλώσεις. Η Παλαιστινιακή Αρχή κάλεσε σε Μέρα Οργής για σήμερα μετά τις προσευχές τής τελευταίας Παρασκευής του Ραμαντάν (Ραμαζάνι).
[Πληροφορίες από http://www.theguardian.com/world/2014/jul/25/west-bank-erupts-over-gaza-bloodshed-as-un-deplores-deadly-school-attack ]

● Σήμερα Παρασκευή στις 9 μμ ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών έχει διοργανώσει Συναυλία Αλληλεγγύης στο Κέντρο Αγώνα απολυμένων καθαριστριών –σχολικών φυλάκων-εκπαιδευτικών στην Καρ. Σερβίας στο Σύνταγμα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s