ΓΑΖΑ & ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

<a href="MOHAMMED ABED / AFP - GETTY IMAGES“>
Την περασμένη Παρασκευή ο ηγέτης της Χαμάς και βουλευτής Μουσίρ Αλ Μασρί είπε ότι δεν είχε συμφωνηθεί καμιά εκεχειρία με το Ισραήλ, παρά τα διάφορα δημοσιεύματα ότι κάτι τέτοιο είχε συμβεί. «Δεν υπάρχει ανακωχή με το Ισραήλ σ’ αυτό το στάδιο και η αντίσταση έχει αρκετές εκπλήξεις για τους Ισραηλίτες», είπε ο Αλ Μασρί. Η αντίσταση, πρόσθεσε ο Αλ Μασρί «έχει σοφή τακτική στις μάχες, το Ισραήλ θέλει μια νίκη αυταπάτη με σφαγές, σκοτώνοντας παιδιά και καταστρέφοντας σπίτια την ώρα που βρίσκονται μέσα άνθρωποι».

Ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης Αμπάς, που ανήκει στη Φατάχ, συμφώνησε με τη Χαμάς ότι για να υπάρξει εκεχειρία ο οικονομικός αποκλεισμός της Γάζα πρέπει να σταματήσει.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στη Γάζα το πρωί. Οι Ισραηλίτες τώρα έχουν χάσει τουλάχιστον 40 στρατιώτες ενώ οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί είναι 838. Από την αρχή της χερσαίας εισβολής, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, έχουν σκοτωθεί 33 στρατιώτες. Αυτό αμφισβητείται από τους Παλαιστίνους μαχητές που τονίζουν ότι οι νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες είναι περισσότεροι.

Μόνο την Παρασκευή 41 Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν στη Γάζα από τους βομβαρδισμούς πολεμικών πλοίων, αεροπλάνων και πυροβολικού. Εφτά πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια σπιτιών στην περιοχή Σουραΐγια κοντά στην πόλη της Γάζα την Παρασκευή. Τα πτώματα είχαν αρχίσει να σαπίζουν που σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν σκοτωθεί την περασμένη Κυριακή (20 Ιούλη) από τους βομβαρδισμούς. Δυο ακόμα πτώματα ανασύρθηκαν από τη γειτονιά Αλ Ζαητούν της Γάζα και αναγνωρίστηκαν ως Μουχάμαντ Γιασίν Σιγιάμ και Ραμί Μουχάμαντ Γιασίν. Σε μια πρώτη καταμέτρηση υπολογίστηκε ότι τουλάχιστον 66 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν στο λεγόμενη «Σφαγή της Σουραΐγια» στις 20 Ιούλη.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι 3 ρουκέτες Μ75 έπληξαν το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ Μπεν Γκουριόν. Η ΕΕ και οι ΕΠΑ σταμάτησαν προσωρινά τις αεροπορικές πτήσεις την περασμένη Τρίτη όταν μια ρουκέτα χτύπησε το διάδρομο προσγείωσης. Η Χαμάς τόνισε ότι αυτή ήταν μια νίκη των δυνάμεων της αντίστασης που ξεφτίλισε το Ισραήλ.

Επίσης οι Αλ Κασμά ταξιαρχίες της Χαμάς ανακοίνωσαν ότι έριξαν 3 ρουκέτες «Γραντ» στην Ασντόντ, 5 στο Τελ Αβίβ καθώς και μια Μ75, και 5 «Γραντ» στην Ασκελόν. Οι δυνάμεις Ταξιαρχίες Ακσά της Φατάχ επιτέθηκαν στις πόλεις Μπιρσίμπα και Ασντόντ με 3 ρουκέτες «Γραντ».

Οι Ισραηλινοί έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από την ήττα τους στο Λίβανο το 2006 από τη Χεζμπολάχ. Τώρα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στη Γάζα – μεγάλες απώλειες και ένας ισραηλινός στρατιώτης αιχμαλωτίστηκε.

Ακόμη και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΕΕ άρχισε να χαραχτηρίζει τις μαζικές δολοφονίες των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς στη Γάζα ως έγκλημα πολέμου!

Η αντίσταση των Παλαιστινίων επέφερε την ενότητα Φατάχ και Χαμάς καθώς η εξέγερση στη Δυτική όχθη με τεράστιες διαδηλώσεις, αλλά και δολοφονίες 4 διαδηλωτών από τον ισραηλινό στρατό, απαιτεί μια Τρίτη Ιντιφάντα. Η κατάσταση ανάγκασε τον Υπουργό Εξωτερικών των ΕΠΑ Τζον Κέρι να επισκεφτεί το διχτάτορα της Αιγύπτου Σίσι στο Κάιρο για να συζητήσουν τις απαιτήσεις για εκεχειρία των Παλαιστινίων.

Τα βασικά αιτήματα στη Γάζα της Χαμάς είναι:
– Τερματισμός του οικονομικού αποκλεισμού και αποχώρηση των ισραηλινών τανκς σε απόσταση από τα σύνορα Γάζα-Ισραήλ ώστε οι αγρότες να καλλιεργήσουν τη γη τους.
– Το άνοιγμα και λειτουργία της βιομηχανικής ζώνης της Γάζα, του διεθνούς αεροδρομίου και του λιμανιού στη Γάζα.
– Επιβολή 10 μιλίων θαλάσσιας ζώνης κυριαρχίας στη Γάζα με απουσία ισραηλινού πολεμικού ναυτικού.
– Οι ψαράδες της Γάζα να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα καΐκια τους.

Πηγή: Άρθρα της Πέμπτης (24/7) και του Σάββατου (26/7) της βρετανικής καθημερινής τροτσκιστικής εφημερίδας Νιούς Λάϊν, http://www.wrp.org.uk/news/9983

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s