ΚΑΤΩ Ο Ν. 4250 – ΚΑΤΩ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

5 ΙΟΥΝΗ 14

Η κοινοβουλευτική χούντα που κρατά σε διχτατορική «πολιτική επιστράτευση» τους εργαζόμενους στο Μετρό και στη ΔΕΗ, μέσα από τα δικαστήρια έβγαλε για πρώτη φορά «παράνομη» την απεργία της ΑΔΕΔΥ και την αποχή από την αξιολόγηση του Ν. 4250 των εργαζομένων στο δημόσιο. Τη Δευτέρα 28 Ιούλη εκδικάζεται η έφεση της ΑΔΕΔΥ κατά της απόφασης του Μονομελούς Δικαστηρίου. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε μόνο μια παναττική στάση εργασίας 11-3 για τη Δευτέρα και συγκέντρωση στο Εφετείο (Λουκάρεως 7, Άρειος Πάγος).
Στην ανακοίνωση της η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι συνεχίζει τον αγώνα «για τη μη εφαρμογή και κατάργηση του νόμου» και την «απεργία-αποχή». Η ΑΔΕΔΥ έχει μεταφέρει όλο το βάρος της μαζικής αντίστασης των εργαζομένων στην αποχή από την αξιολόγηση, αρνούμενη όμως μαζική απεργιακή δράση και καταλήψεις.
Αλλά είναι εξαιρετικά πιθανό ότι το Εφετείο θα απορρίψει την προσφυγή της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην πρωτοβάθμια δικαστική απαγόρευση της απεργίας και της αποχής. Αν γίνει αυτό τότε όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαστική διαταγή της κοινοβουλευτικής χούντας να συνεργαστούν στην αξιολόγηση αλλιώς θα χάσουν τη δουλειά τους.
Σε ανακοίνωση του το ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) τονίζει ότι «ανεξάρτητα της όποιας απόφασης του εφετείου, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το συνδικαλιστικό κίνημα από τη συνέχιση της απεργίας- αποχής», αλλά δεν προτείνει καμιά απεργιακή κινητοποίηση και έτσι συμβαδίσει με την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ.
Το ΚΚΕ καλεί γενικά και αφηρημένα σε πάλη «ενάντια στην αξιολόγηση και το σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων» επίσης χωρίς καμιά πρόταση για απεργιακή δράση.
Η απόφαση του Μονομελούς ενάντια στην απεργία της ΑΔΕΔΥ είναι μιας τεράστιας σημασίας επίθεση της κοινοβουλευτικής χούντας για να επιβάλει την αξιολόγηση, που οδηγεί σε απολύσεις δεκάδων χιλιάδων, σε πρώτη φάση, και σκοπεύει στην απαγόρευση των απεργιών στο δημόσιο, και στον περιορισμό των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Το κυριότερο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι η ανάληψη πάλης για άμεση κήρυξη πανελλαδικής απεργίας και καταλήψεων ενάντια στην αξιολόγηση. Αυτό σημαίνει και δράση στα γραφεία ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για να κηρύξουν γενική πολιτική απεργία διαρκείας για την ανατροπή της κυβέρνησης!
Μόνο μια τέτοια στρατηγική και πραχτική ενώνει όλη την εργατική τάξη και δεν αφήνει κανένα εργαζόμενο μόνο του να εκβιάζεται από τα έντυπα αξιολόγησης. Μόνο η ανατροπή της κυβέρνησης μπορεί να πετάξει το νόμο της αξιολόγησης στα σκουπίδια!
Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι/νες να έχουν την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι η ΑΔΕΔΥ ή η ΓΣΕΕ δεν θα υποταχθούν στη «νομιμότητα» των αποφάσεων των δικαστηρίων! Θα είναι οι πρώτοι που θα υποταχθούν, όπως η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πρόσφατα, και θα αφήσουν τους εργαζόμενους στον «κανιβαλισμό», παρά τις αγωνιστικές κορώνες τους.
Οι εργαζόμενοι, μαζί με τη νεολαία, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, πρέπει να συγκροτήσουν Ενιαίο Μέτωπο και να εκλέξουν νέα επαναστατική ηγεσία και νέα πολιτική ηγεσία στην εργατική τάξη, για να ανατρέψουν τα Μνημόνια και την κοινοβουλευτική χούντα, να ακυρώσουν το δημόσιο χρέος και τα χρέη των νοικοκυριών, να εθνικοποιήσουν τις τράπεζες και να προχωρήσουν στο σοσιαλισμό. <

Αθήνα Κυριακή 27/7/2014

Φωτό: Απολυμένοι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα σε διαδήλωση στην Αθήνα ενάντια στις διαθεσιμότητες και στις αξιολογήσεις, 5 Ιούνη 2014.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s