«ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!»

Photo: Marios Lolow

Photo: Marios Lolos


Πάνω από 3.000 κόσμος, οι περισσότεροι νέοι και νέες, συμμετείχαν σήμερα Πέμπτη βράδυ στη μαχητική πορεία ενάντια στη βάρβαρη ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, από τη Βουλή στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Στην κορυφή της πορείας ήταν παλαιστινιακές οικογένειες με μια τεράστια σημαία της Παλαιστίνης και από πίσω το πανό της Ένωσης Παλαιστίνιων Εργαζομένων που ανάφερε «Να τερματιστεί η φασιστική ισραηλινή κατοχή». Ακολουθούσε το τεράστιο πανό «Freedom to Palestine», το πανό του ΣΕΚ «Κάτω τα χέρια από τη Γάζα», της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Όχι στην τρομοκρατία Ισραήλ και ιμπεριαλισμού», της Διχτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση «Νίκη στην ιντιφάντα», της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία «Κάτω η δολοφονική πολιτική του Ισραήλ – Νίκη στο λαό της Παλαιστίνης», της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, του Συλλόγου Ιντιφάντα κ.α.

Τα πιο δημοφιλή συνθήματα ήταν «Κλείστε την πρεσβεία των σιωνιστών», «Κάτω τα χέρια από τη Γάζα», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Νίκη στην Ιντιφάντα».

Στην πορεία συμμετείχαν και αντιπροσωπίες από την ΟΛΜΕ με τις σημαίες τους, από τους απολυμένους σχολικούς φύλακες επίσης με τις σημαίες τους, από τους εργαζόμενους της Ιντρακόμ και μια ομάδα γυναικών από την Ουκρανία, υποστηριχτών της αντίστασης ενάντια στη χούντα του Κιέβου, που κρατούσαν μια σημαία της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας του Ντονένσκ και μια αμερικανική με ένα αγκυλωτό σταυρό στη μέση.
DSC00452
DSC00450

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s