ΤΩΡΑ Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ!

(Source: Shutterstock / ChameleonsEye )

(Source: Shutterstock / ChameleonsEye )


Κύριο άρθρο, Πέμπτη 28 Αυγούστου 2104, της καθημερινής βρετανικής εφημερίδας News Line, του Επαναστατικού Κόμματος Εργατών τμήματος τής Διεθνούς Επιτροπής τής 4ης Διεθνούς.

Μετά από 50 μέρες σφαγής με πάνω από 2.000 δολοφονημένους Παλαιστίνιους, πολλοί από αυτούς παιδιά, δεκάδες χιλιάδες τραυματισμένους και εκατοντάδες χιλιάδες ξεσπιτωμένους, το Ισραήλ συμφώνησε χωρίς όρους στον τερματισμό των εχθροπραξιών, εγκαταλείποντας την απαίτηση για αφοπλισμό της Χαμάς ενώ το σιωνιστικό κράτος παραμένει οπλισμένο μέχρι τα δόντια. Το Ισραήλ επίσης πέταξε στα σκουπίδια και την απαίτηση διάλυσης της παλαιστινιακής κυβέρνηση εθνικής ενότητας Χαμάς-Φατάχ για την οποία είχε δηλώσει ότι δεν θα την αποδεχτεί με κανένα κόστος.

Ο ηγέτης της Χαμάς Μουσά Αμπού Μαρζούκ τόνισε προχτές Τρίτη ότι το Ισραήλ συμφώνησε να ανοίξει τις εισόδους στη Λωρίδα της Γάζα για να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια και υλικά οικοδομών. Ο Μαρζούκ είπε ότι πέρα από τις εισόδους στις τοποθεσίες Κερέμ Σαλόμ και Ερέζ, τρεις ακόμη είσοδοι στη Γάζα θα λειτουργήσουν. Στο ζήτημα της αλιευτικής ζώνης, ο Μαρζούκ είπε ότι οι ψαράδες της Γάζα θα μπορούν να ψαρεύουν ως 6 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές και σταδιακά η ζώνη θα αυξηθεί στα 12 μίλια έως το τέλος του 2014.

Ένας ακόμη γύρος διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει σ’ ένα μήνα για να συζητηθούν άλυτα μέχρι στιγμής ζητήματα, είπε ο Μαρζούκ. Επίσης καταργούνται οι περιορισμοί στα τραπεζικά εμβάσματα προς τη Γάζα για τους μισθούς των υπαλλήλων της πρώην κυβέρνησης Χαμάς, που είχαν επιβάλει οι Ευρωπαϊκές, Αμερικανικές και Ισραηλινές αρχές. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας προσπαθεί τώρα να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων. Ο Αμπού Μαρζούκ τόνισε ότι το Ισραήλ συμφώνησε να τερματίσει τις δολοφονικές επιχειρήσεις ενάντια σε στελέχη της αντίστασης. Η ουδέτερη ζώνη της Γάζα επίσης καταργήθηκε.

Η δύναμη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που αντανακλάται στο τεράστιο δολοφονικό οπλοστάσιο όλων των τύπων που κατέχει το Ισραήλ, δεν κατόρθωσε να νικήσει το θάρρος και την ιστορική αποφασιστικότητα των παλαιστινιακών μαζών για να πετύχουν την εγκαθίδρυση του δικού τους κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Η μαζική υποστήριξη προς την Παλαιστίνη από τους εργαζόμενους όλου του κόσμου περιόρισε τα σχέδια του ιμπεριαλισμού. Μπορεί να πει κανείς ότι ένα από τα πιο μεγάλα πλήγματα των κινητοποιήσεων ενάντια στον πόλεμο των 50 ημερών ήταν το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών: ο Υπουργός Εξωτερικών Χέϊγκ παραιτήθηκε όπως και οι υφυπουργοί Βαρώνη Γουόρσι και Σίμοντς, ενώ αναμένονται και άλλες παραιτήσεις. Γεγονός είναι ότι η βρετανική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κάμερον ταρακουνήθηκε στη θύελλα. 

Τώρα σ’ όλες τις περιοχές του κόσμου οι μάζες προχωρούν μπροστά κάτω από την πίεση της τεράστιας κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος που συνεχώς βαθαίνει. 

Οι εργαζόμενοι στην ανατολική Ουκρανία επίσης έδειξαν τα τεράστια αποθέματα που κατέχουν για αγώνα, με την απόλυτη περιφρόνηση προς το πραξικοπηματικό καθεστώς του Κιέβου και τους αλαζόνες ηγέτες τής ΕΕ και των ΕΠΑ οι οποίοι εγκατέστησαν τους πραξικοπηματίες στην εξουσία, με τη χρηματοδότησε των φασιστικών συμμοριών, περιμένοντας ότι η Ουκρανία θα έπεφτε στην αγκαλιά τους. Το αντίθετο συνέβη. Επαναστατικές δυνάμεις αναδεικνύονται σ’ όλη την ΕΕ και την ίδια την Αμερική, όπως έδειξε η εξέγερση στην πόλη Φέρκιουσον στην περιοχή του Σεντ Λιούις ενάντια στις δυνάμεις του καπιταλιστικού κράτους. 

Είναι αυτό το παγκόσμιο κίνημα που τώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, καθώς συνεχίζει να εκρήγνυται, για να χτίσει επαναστατικά κόμματα ικανά να οργανώσουν τους εργαζομένους του κόσμου για να τερματίσουν τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό και να τον αντικαταστήσουν με τον παγκόσμιο σοσιαλισμό μέσα από την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση.

Άμεσα κάθε εργατικό σωματείο σ’ όλο τον πλανήτη πρέπει να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους να εγκαθιδρύσουν το κράτος τους. Ήδη η άρχουσα τάξη στο Ισραήλ ξεκίνησε μαζικές συλλήψεις και φυλακίσεις στη Δυτική Όχθη για να ματαιώσει την ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους. Στο Συνέδριο του Σεπτέμβρη το TUC [βρετανική ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ], και την ίδια στιγμή όλες οι συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες του κόσμου, πρέπει να επιβάλουν παγκόσμιο εμπορικό μποϋκοτάζ ενάντια στο Ισραήλ και να απαιτήσουν τον τερματισμό της 47χρονης Κατοχής της Δυτικής Όχθης και της Γάζα από το Ισραήλ, την αναγνώριση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας ως κυβέρνησης της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, τον άμεσο τερματισμό της πώλησης όπλων στο Ισραήλ, και την χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Γάζα από την ΕΕ και τις ΕΠΑ. Σε μια τέτοια βάση πρέπει να κηρυχτεί μια παγκόσμια εκστρατεία. Αυτός είναι ο δρόμος μπροστά για τον παλαιστινιακό λαό και για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Πηγή: http://www.wrp.org.uk/news/10117

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s