«ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΕ ΟΤΙ ΕΔΕΙΡΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΚΙΛΩΝ 53!»

Φωτο: Μάριος Λώλος

Φωτό: Μάριος Λώλος


Δεκάδες απολυμένες αλλά αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικ. μαζί με τους υποστηριχτές τους φώναξαν το παραπάνω σκωπτικό και ουσιαστικό σύνθημα έξω από τη ΓΑΔΑ (λεωφ. Αλεξάνδρας) σήμερα το βράδυ με το υπέροχο πανό τους που αναφέρει «Σκούπα σε κυβέρνηση μνημόνια».

Στη ΓΑΔΑ καλέστηκαν να καταθέσουν τρεις καθαρίστριες – Δέσποινα Κωστοπούλου, Φωτεινή Νικηταρά και Βάσω Γκόβα – σχετικά με κατηγορίες εναντίον τους («εξύβριση αρχής» και «διατάραξη ειρήνης») μετά την επίθεση διμοιρίας ΜΑΤ στις 10 Ιούλη έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (οδός Νίκης) στη διάρκεια επίσκεψης της τρόϊκα. Οι 3 καθαρίστριες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 10 Σεπτέμβρη.

Στις 10 Ιούλη υπάλληλοι του Υπουργείου κατέβαζαν τα ρολά του ισογείου του χτιρίου και οι απολυμένες καθαρίστριες προσπάθησαν να κρατήσουν ανοιχτή την είσοδο. Τότε επιτέθηκαν τα ΜΑΤ και έγινε προαγωγή και σύλληψη από τα ντερέκια των ΜΑΤ της μικρόσωμης Βάσως Γκόμα η οποία νοσηλεύτηκε φρουρούμενη (!) στο νοσοκομείο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι καθαρίστριες δεν πήγαν διακοπές
Καλό χειμώνα κ. Χαρδούβελη.
Ούτε μια μέρα του καλοκαιριού οι καθαρίστριες δεν απουσιάσαμε από το Υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας αμετακίνητα να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας.
Δεν πήγαμε διακοπές. Αντίθετα ως δώρο καλοκαιριού μας δώσατε βίαιες αστυνομικές επιθέσεις, τις πρώτες απολύσεις και κλήσεις από την αστυνομία.
Θα τα αντιμετωπίσουμε και αυτά, όπως σταθερά πράττουμε έναν ολόκληρο χρόνο.
Οι καθαρίστριες συνεχίζουμε τον αγώνα μας και τη νέα περίοδο εν όψει του δικαστηρίου στις 23 Σεπτεμβρίου.
Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και στις 6 μ.μ. θα είμαστε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας (Λ. Αλεξάνδρας 173 – Στάση Μετρό «Αμπελόκηποι») για να συμπαρασταθούμε στις τρεις συναδέλφισσές μας, που καλούνται να καταθέσουν για βαριές κατηγορίες εναντίον τους.
Πρόκειται για την ειρηνική διαμαρτυρία, που πραγματοποιήσαμε στις 10 Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομίας και ήρθαμε αντιμέτωπες – για μια ακόμα φορά – με την αστυνομική καταστολή. Και σήμερα αγωνιζόμενες καθαρίστριες καλούνται ν’ απολογηθούν για «εξύβριση κατά συρροή», «απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού» και άκουσον – άκουσον «πρόκληση σωματικών βλαβών σε αστυνομικό όργανο».
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας των καθαριστριών θα νικήσει.
Αθήνα 01-09-2014

Πηγή: http://595katharistries.wordpress.com

Φωτό: Μάριος Λώλος

Φωτό: Μάριος Λώλος

Φωτό: Μάριος Λώλος

Φωτό: Μάριος Λώλος

Φωτό: Μάριος Λώλος

Φωτό: Μάριος Λώλος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s