«ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ – ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΑΣΠΙΔΑ KI’ ΑΣΤΥΝΟΜΟ!»

DSC00655

Δυναμική συγκέντρωση από εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα σήμερα το πρωί στον Άρειο Πάγο στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις αξιολογήσεις-απολύσεις. Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ οργάνωσε την απεργιακή συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο ως συμπαράσταση στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες. Η προσφυγή του Υπουργείου Οικονομικών ενάντια στην επαναπρόσληψη των 595 καθαριστριών θα συζητιόταν σήμερα στο Δικαστήριο αλλά, μετά από αίτημα του δικηγόρου των καθαριστριών, η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 24 Φλεβάρη 2015.

Όλη τη Δευτέρα βράδυ οι καθαρίστριες παρέμειναν σε ολονυχτία έξω από τον Άρειο Πάγο. Σήμερα συμπλήρωσαν 140 μέρες και νύχτες στο Κέντρο Αγώνα της Καρ. Σερβίας.

Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την περασμένη βδομάδα που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία – αποχή ενάντια στην αξιολόγηση της ΑΔΕΔΥ, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας-αποχής από τις διαδικασίες αξιολόγησης και του επαναπροσδιορισμού των κριτηρίων της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου (Ν. 4250/14). Στις 10/10 θα συζητηθούν οι εφέσεις της ΑΔΕΔΥ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

DSC00659

Στην πορεία από τον Άρειο Πάγο στο Κέντρο Αγώνα των καθαριστριών στην οδό Καρ. Σερβίας (Σύνταγμα) συμμετείχαν περίπου 2.000 εργαζόμενοι και απολυμένοι με εμπροσθοφυλακή τις καθαρίστριες με μοβ σημαίες, το πανό τους «Σηκώνουμε το γάντι – Επαναπρόσληψη τώρα!!!» και κυρίαρχο σύνθημα, «Στο δρόμο, στο δρόμο εδώ και ένα χρόνο – ποτέ δεν φοβηθήκαμε ασπίδα κι’ αστυνόμο!».

Ακολουθούσε το πανό της ΑΔΕΔΥ «Όχι στην αξιολόγηση» και στη συνέχεια το μπλοκ των απολυμένων σχολικών φυλάκων με κίτρινες σημαίες και πανό που ανάφερε «Όχι στην κατάργηση του θεσμού των σχολικών φυλάκων, όχι στις απολύσεις».

Στην πορεία συμμετείχαν επίσης με τα πανό τους όλοι οι κλάδοι εργαζομένων που βρίσκονται στην πρωτοπορία της αντίστασης ενάντια στην κοινοβουλευτική χούντα των μνημονίων: το Συντονιστικό των Νοσοκομειακών (έχει κηρυχτεί πανελλήνια απεργία στις 2/10 – οι νοσοκομειακοί ζητούν από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει 24ωη σ’ όλο το δημόσιο τομέα), οι εργαζόμενοι ΕΡΤopen, οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα, οι διαθέσιμοι υπάλληλοι Υπουργείου Πολιτισμού, οι εργαζόμενοι στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΥΠΕΚΑ.

DSC00654

Με τα πανό τους πήραν μέρος η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η Εργατική Αλληλεγγύη, ο Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα, το ΠΑΜΕ δημόσιου, η Ταξική Πορεία, η ΟΚΔΕ, ο ΕΡΓΑΣ, ο Α Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθήνας, η Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκήπων-Γκύζη κ.α.

Παρά την ανεπανάληπτη βάρβαρη μνημονική επίθεση της κοινοβουλευτικής χούντας σε μισθούς-συντάξεις με μαζικές απολύσεις και την κήρυξη των απεργιών ως «παράνομων», οι γραφειοκρατικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και των Ομοσπονδιών καλούν μιας μέρας διαμαρτυρίες «ντουφεκιές στον αέρα» χωρίς να οργανώσουν ακόμη και την ελάχιστη κινητοποίηση.

Στη σημερινή πορεία το μπλοκ της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν μόνο 20 εργαζόμενοι την ώρα που η κυβερνητική χούντα έχει εξαπολύσει τον πιο βάρβαρο πόλεμο ενάντια στους δήμους και τις δημοτικές υπηρεσίες και σ’ όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Καμιά κινητοποίηση από τις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών, υπαλλήλων δημόσιων οργανισμών και υπουργείων, κλπ. Αυτές οι ομοσπονδίες αντί να πρωταγωνιστούν μαζί με τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, και τους εργαζομένους της ΕΡΤ, στην αντίσταση ενάντια στη χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου, παραμένουν παράλυτοι και υποταγμένοι στις λογικές ενός συνδικαλισμού που αγνοεί παντελώς – συνειδητά ή όχι – – τη σοβαρότητα της σημερινής κατάστασης, της ουσίας της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος.

DSC00656

Οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή του αγώνα πρέπει να προχωρήσουν ένα βήμα πιο πέρα και να οργανώσουν την ενότητα όλης της εργατικής τάξης στην προοπτική της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας και των μνημονίων – δεν μπορούν να περιμένουν δικαίωση από τα δικαστήρια! Ο μόνος τρόπος για τη νίκη είναι στα ίδια τους τα χέρια – μάχη για την ανατροπή της κυβέρνησης όσο το δυνατό πιο γρήγορα!

Αυτό σημαίνει οργάνωση για την εκδίωξη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατικής ηγεσίας από ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και Ομοσπονδίες, και την αντικατάσταση τους από τους μαχόμενους εργαζόμενους της νέας γενιάς, και από τις καθαρίστριες, τους απεργούς Κόκα-Κόλα, τους σχολικούς φύλακες. –

Επικοινωνία: ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ erga1anti@yahoo.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s