ΜΑΖΙΚΗ & ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΞΑΝΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ!

Η φοιτητική πορεία κατεβαίνει τη Σταδίου σήμερα Πέμπτη βράδυ 13/1/14.

Η φοιτητική πορεία κατεβαίνει τη Σταδίου σήμερα Πέμπτη βράδυ 13/1/14.

Πάνω από 3.500 φοιτητές συμμετείχαν σήμερα Πέμπτη βράδυ στη μαχητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο λοκ-άουτ του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας και τις επιθέσεις το πρωί των ΜΑΤ στους φοιτητές έξω από τη Νομική Σχολή και τα Προπύλαια.
Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια στις 5:45 μμ και μέσω Χαυτείων στη Βουλή, στη συνέχεια στη Νομική Σχολή όπου τα ΜΑΤ έριξαν προβοκατόρικα δυο κροτίδες λάμψης) και κατέληξε στον προαύλιο χώρο μέσα στο Πολυτεχνείο. Αλλά εκεί άρχισε άλλη μια άγρια επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και πολύ ξύλο καθώς οι φοιτητές έμπαιναν στο Πολυτεχνείο! Μετά από απόφαση οι φοιτητές συγκροτημένα αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν προς τη Βικτώρια.

Στην τεράστια πολιτική της κρίση, η κοινοβουλευτική χούντα έχει εξαπολύσει τους ένοπλους πραιτοριανούς των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ για να καθυποτάξουν το φοιτητικό κίνημα στην 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η επίθεση των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όχι μόνο τη νεολαία αλλά και την εργατική τάξη, καθώς η χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου θα πρέπει να αποδεχτεί και να εφαρμόσει τα 19 σημεία του νέου μνημονίου «Ενισχυμένη Προληπτική Πιστωτική Γραμμή» που διέταξε η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Το πανό των φοιτητών Νομικής στη σημερινή βραδινή πορεία.

Το πανό των φοιτητών Νομικής στη σημερινή βραδινή πορεία.

Μπροστά στην πορεία ήταν το μεγάλο πανό ΦΣ Νομικής που ανάφερε: «Έξω η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ από το Πανεπιστήμιο – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Φορτσάκη ΤΩΡΑ – ΚΑΤΩ η κυβέρνηση – Ελευθερία στους φοιτητές».

Ακολουθούσαν πανό του Πολυτεχνείου, Οδοντιατρικής, ΟΕΝ-ΕΕΚ, Αγωνιστικές κινήσεις, ΣΕΚ στις σχολές, ΑΝΤΑΡΣΥΑ (το πανό ανάφερε «Οι χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις»), Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη, των εργατών εργοστασίου Κόκα-κόλα (το πανό τους ανάφερε «ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ κόκα-κόλα, φάντα, αμίτα, αύρα – ούτε γουλιά μέχρι να λειτουργήσει το εργοστάσιο»), ΦΣ Μαθηματικού (το πανό ανάφερε «Άρση του λοκ-άουτ»), ΦΣ Νέων Εστιών, ΦΣ Φιλοσοφικής-Ιστορίας-Αρχαιολογίας, ΦΣ ΣΕΜΦΕ, ΦΣ ΕΜΠ Χημικοί μηχανικοί και πολλά άλλα.

Το ΜΑΣ (ΚΚΕ) συγκροτήθηκε στο πίσω μέρος της πορείας με σημαίες και δεν ακολούθησε την πορεία στο Πολυτεχνείο.

Μερικά από τα συνθήματα στην πορεία: «Έξω η αστυνομία απ’ τις σχολές – Τα πανεπιστήμια δεν είναι φυλακές!», «Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία – Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!», «Το λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς – κι όχι οι πρυτάνεις, τα ΜΑΤ και οι εισαγγελείς!», «Κάτω τα χέρια από το άσυλο – το άσυλο ανήκει στο λαό!», «Λευτεριά στο λαό θάνατος στο φασισμό!», «Είμαστε η γενιά της ανατροπής!».

Το πανό των φοιτητών Πολυτεχνείου στη σημερινή βραδινή πορεία.

Το πανό των φοιτητών Πολυτεχνείου στη σημερινή βραδινή πορεία.

Το πρωί, σήμερα Πέμπτη, εκατοντάδες φοιτητές έξω από τη Νομική και τα Προπύλαια δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά. Δυο φοιτητές τραυματίστηκαν σοβαρά στο κεφάλι και βρίσκονται στο νοσοκομείο. Οι φοιτητές είχαν προγραμματίσει – μετά από αποφάσεις των συλλόγων τους – διάφορες εκδηλώσεις ως μέρος του εορτασμού του Πολυτεχνείου όπως γίνεται κάθε χρόνο. Φέτος όμως τα πράγματα αποδεικνύονται πολύ διαφορετικά με την κυβέρνηση, κατ’ εντολή της τρόϊκας, να έχει βάλει τους φοιτητές και τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στο στόχαστρο για να επιβάλει το “νέο σχολείο” στους μαθητές, το “νέο πανεπιστήμιο” στους φοιτητές και σ’όλους τους εργαζομένους, νεολαία, άνεργους, μικροεπαγγελματίες και αγρότες το “νέο μνημόνιο”.

Το σημερινό Δελτίο Τύπου ΦΣ Νομικής, μετά την πρωινή αιματηρή επίθεση των ΜΑΤ, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«… Κάποιοι φιλοδοξούν να παίξουν τον ρόλο των νοσταλγών της Χούντας, φέρνοντας την αστυνομία μέσα στο πανεπιστήμιο […] Η κίνησε αυτή δεν είχε μόνο στόχο τον αποκλεισμό των φοιτητών από το κτήριο και την παρεμπόδιση των διαδικασιών και των δράσεων τους. Είχε στόχο να σπείρει φόβο και την παραίτηση από κάθε συλλογική κίνηση που αντίκειται στο τρίπτυχο της «ησυχίας, της τάξης και της ασφάλειας», που ο Φορτσάκης, το Υπουργείο και η ακροδεξιά κυβέρνηση του Σαμαρά θέλουν να επιβάλλουν […]
Ζητάμε την στήριξη όλου του ελληνικού λαού στον αγώνα μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.
– Απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από τα κτήρια της ΝΟΠΕ και της πρυτανείας. Φτάνει πια με τα πραξικοπηματικά lock out.
– Καταγγέλλουμε τον τραυματισμό των συναδέλφων μας Γ.Ν. και Κ.Μ. από διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το χώρο της πρυτανείας.
– ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!
– Να παραιτηθεί ο πρύτανης του αυταρχισμού και της διαπλοκής.
– Κάτω η κυβέρνηση των ακροδεξιών νοσταλγών της Χούντας!».

Επικοινωνία: erga1anti@yahoo.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s