ΓΣΕΕ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

Για τη Νίκη του Απεργού Πείνας Νίκου Ρωμανού!  

Για Μέτωπο Αγώνα Νεολαίας – Εργαζομένων!

Για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την Ανατροπή της Κοινοβουλευτικής Χούντας!

Το χτίριο της ΓΣΕΕ σε κατάληψη από την Πέμπτη το βράδυ. Να παραμείνει στα χέρια της εργατικής τάξης και νεολαίας ως Κέντρο Αγώνα, να εκδιωχθεί η προδοτική γραφειοκρατία.

Το χτίριο της ΓΣΕΕ σε κατάληψη από την Πέμπτη το βράδυ. Να παραμείνει στα χέρια της εργατικής τάξης και νεολαίας ως Κέντρο Αγώνα, να εκδιωχθεί η προδοτική γραφειοκρατία.

“Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ – Στις 4 Δεκεμβρίου αναρχικοί και κομμουνιστές καταλάβαμε το κτίριο της ΓΣΕΕ, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στον αναρχικό Ν. Ρωμανό, απεργό πείνας από 10/11. Εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και της νέας επέκτασης του μνημονίου, επιχειρούμε να αναδείξουμε τη σύνδεση του αγώνα του συντρόφου μας με τους ευρύτερους κοινωνικοταξικούς αγώνες, διαρρηγνύοντας το συμβιβαστικό ρόλο της ΓΣΕΕ και προωθώντας την ενότητα και τη μαχητικότητα μεταξύ των καταπιεσμένων.” – από τη σημερινή (Παρασκευή) ανακοίνωση της συνέλευσης της κατειλημμένης ΓΣΕΕ που καλεί στις κινητοποιήσεις για τη νίκη των απεργών πείνας, το Σαββάτο στην 6η επέτειο της δολοφονίας από αστυνομικό του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, και την Κυριακή 5 μμ στο Σύνταγμα ενάντια στο μνημονιακό προϋπολογισμό.

Τα ΜΑΤ έχουν αποσυρθεί από τη ΓΣΕΕ και το χτίριο είναι ανοιχτό σε κάθε αγωνιστή/στρια.

Η κατάληψη της ΓΣΕΕ αποτελεί εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη στον αγώνα της νεολαίας και της εργατικής τάξης για τη νίκη του Νίκου Ρωμανού και τη νίκη όλων των εργαζομένων με την ανατροπή της κυβέρνησης.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ που θεωρεί την κυβέρνηση των Μνημονίων “κοινωνικό εταίρο” πρέπει να εκδιωχθεί και μια νέα επαναστατική ηγεσία να εκλεχτεί από τους αγωνιστές της νέας γενιάς. Έτσι η ΓΣΕΕ θα ματαμορφωθεί σε Κέντρο Αγώνα για την οργάνωση της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας και την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας.

Σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι εκατοντάδες νεολαία και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς στην Αθήνα αλληλέγγυοι και υποστηριχτές του Νίκου Ρωμανού.

Την ίδια ώρα δεκάδες φοιτητές και νεολαία που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση υπέρ του Νίκου Ρωμανού έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ που τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ!

Πανό της Κατάληψης Πολυτεχνείου κρεμασμένο στα κάγκελα του νοσοκομείου Γεννηματάς την Παρασκευή βράδυ.

Πανό της Κατάληψης Πολυτεχνείου κρεμασμένο στα κάγκελα του νοσοκομείου Γεννηματάς την Παρασκευή βράδυ.

Το βράδυ περίπου 1000 νεολαίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Γεννηματάς φωνάζοντας συνθήματα όπως “Λευτεριά στον Νίκο Ρωμανό” και “Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελλιά!”. Στη συνέχεια συγκροτήθηκε στη Μεσογείων πορεία προς την Αθήνα που ανακόπηκε από τις κλούβες της αστυνομίας και τα ένοπλα ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει και το νοσοκομείο.

Αύριο Σάββατο έχουν οργανωθεί δυο πορείες στην Αθήνα από τα Προπύλαια, στις 1μμ και στις 6μμ.

Η κοινοβουλευτική χούντα έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο απαγόρευσης διαδηλώσεων γύρω από τη Βουλή έως τις 3μμ του Σαββάτου. 7.000 αστυνομικοί ΜΑΤ και άλλες κρατικές δυνάμεις καταστολής έχουν διταγές από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ “για μηδενική ανοχή” προς τις πορείες. Τα ΜΑΤ ετοιμάζουν να χτυπήσουν τις πορείες και κινητοποιήσεις με όλα τα μέσα. Γι’ αυτό οι πορείες πρέπει να πραγματοποιηθούν όχι ως διαμαρτυρίες αλλά με σαφή πολιτικά συνθήματα και σκοπό και την κατάλληλη οργάνωση και πειθαρχία.

Αυτό που ενώνει σε αγωνιστική κινητοποίηση όλους και όλες σήμερα είναι η ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας και αυτό πρέπει να είναι το κεντρικό σύνθημα των διαδηλώσεων του Σαββάτου – και της συγκέντρωσης της Κυριακής: για τη δικαίωση του Νίκου Ρωμανού και των άλλων απεργών πείνας, για τη δικαίωση των απολυμένων καθαριστριών, σχολικών φυλάκων, εργαζομένων ΕΡΤ και καθηγητών. –

Επικοινωνία: erga1anti@yahoo.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s