ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΚΑΤΩ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ

Η τεράστια πολιτική κρίση, προϊόν της αντίστασης των εργαζομένων και της νεολαίας από τη μια μεριά και της πίεσης της τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ για νέο Μνημόνιο, ανάγκασε την κοινοβουλευτική χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου να κηρύξει για τις 17 Δεκέμβρη την πρώτη ψηφοφορία για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η διαδικασία αυτή οδηγεί σε εκλογές στο τέλος του Γενάρη 2015.

Αμέσως μετά την απόφαση του Γιούρογκρουπ για παράταση του Μνημονίου και των διαδικασιών για το νέο Μνημόνιο (“ενισχυμένη προληπτική πιστωτική γραμμή – ECCL”) μέχρι το τέλος του Φλεβάρη 2015, η κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τις προεδρικές εκλογές χωρίς να έχει ακόμη επιλέξει τον/την υποψήφιο/α του!

Πανό στη γενική απεργία της 27ης Νοέμβρη.

Πανό εκπαιδευτικών στη γενική απεργία της 27ης Νοέμβρη.

Σε μια γεμάτη ηττοπάθεια ανακοίνωση, η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις.

Η αλήθεια είναι όμως ότι οι αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ, των απολυμένων καθαριστριών, σχολικών φυλάκων, καθηγητών, διοικητικών πανεπιστημίων και των εργατών της Κόκα-κόλα, οι αποφασιστικές και μαζικές καταλήψεις και διαδηλώσεις των φοιτητών, η τεράστια αντίσταση των εργαζομένων στις “αξιολογήσεις”, η μεγάλη πορεία της γενικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη, και οι συνεχείς καταλήψεις και κινητοποιήσεις υπέρ του Νίκου Ρωμανού, ανάγκασαν τα αφεντικά των Σαμαρά-Βενιζέλου να αποδεχτούν εκλογές ως το λιγότερο κακό.

Η κοινοβουλευτική χούντα θα κάνει ότι μπορεί για να κρατηθεί στην εξουσία καθώς η ήττα της στις εκλογές θα είναι αποφασιστική. Οι συνωμοσίες για την εκλογή Πρόεδρου έχουν αρχίσει εδώ και καιρό με ανοιχτές κατηγορίες για χρηματισμό.

Εργαζόμενοι ΕΡΤ στην πρωτοπορία της αντίστασης στην κοινοβουλευτική χούντα. Το πανό της ERTopen-ΠΟΣΠΕΡΤ στην απεργιακή πορεία της 26ης Νοέμβρη.

Εργαζόμενοι ΕΡΤ στην πρωτοπορία της αντίστασης στην κοινοβουλευτική χούντα. Το πανό της ERTopen-ΠΟΣΠΕΡΤ στην απεργιακή πορεία της 26ης Νοέμβρη.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία τώρα πρέπει να κινητοποιηθούν για την ανατροπή και συντριβή της κοινοβουλευτικής χούντας, για μια κυβέρνηση που θα ικανοποιήσει άμεσα τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων και της νεολαίας:

– Έξω τα Μνημόνια και η τρόϊκα!

– Διαγραφή του χρέους!

– Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών!

– Άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων!

– Συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού!

– Αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και δώρων.

– Επαναλειτουργία ΕΡΤ με έλεγχο των εργαζομένων.

– 100% κρατική ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και μείωση τιμολογίων για τα εργατικά νοικοκυριά!

Φοιτητές-Μαθητές: με τις κινητοποιήσεις τους ζήτησαν αγωνιστικό μέτωπο νεολαίας-εργαζομένων. φωτό από την πορεία της 13/11/14.

Φοιτητές-Μαθητές: με τις κινητοποιήσεις τους ζήτησαν αγωνιστικό μέτωπο νεολαίας-εργαζομένων. φωτό από την πορεία της 13/11/14.

– Μίνιμουμ μισθός 800 ευρώ και πλήρη επιδόματα ανεργίας για όλους/ες τους άνεργους!

– Δραστική μείωση της φορολογίας των εργαζομένων και κατάργηση χαρατσιών και ΦΠΑ!

– Υποστήριξη σε όλους τους πρόσφυγες!

– Όχι στις φυλακές-δολοφόνους! Πλήρη δικαιώματα σ’ όλους τους πολιτικούς κρατούμενους!

– Πλήρης υποστήριξη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για το δικό του κράτος, όχι στις συμφωνίες με το ρατσιστικό Σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ! Κάτω η χούντα του Κιέβου, για σοβιετική εξουσία στην Ουκρανία και Ρωσία!

Απολυμένες καθαρίστριες - συνεχής αγώνας μέχρι τη νίκη και την επαναπρόσληψη.

Απολυμένες καθαρίστριες – συνεχής αγώνας μέχρι τη νίκη και την επαναπρόσληψη.

Για τη συντριβή των Μνημονίων της κοινοβουλευτικής χούντας των ΜΑΤ, οι εργαζόμενοι και η νεολαία ετοιμάζονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για τη δικαίωση των αγώνων και θυσιών. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν αριστερή κυβέρνηση και όχι συνασπισμό με δεξιά κόμματα ή κόμματα των Μνημονίων.

Σήμερα στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής τερματικής κρίσης του καπιταλισμού, καμιά καπιταλιστική κυβέρνηση και μάλιστα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Μνημονίων δεν μπορεί να ικανοποιήσει κανένα από τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Σ’ όλη την Ευρώπη οι εργαζόμενοι και η νεολαία αγωνίζονται με τεράστιες διαδηλώσεις, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και γενικές απεργίες ενάντια στη βάρβαρη λιτότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατάληψη ΓΣΕΕ - για μια νέα επαναστατική ηγεσία της εργατικής τάξης. Να εκδιωχθεί η προδοτική γραφειοκρατία.

Κατάληψη ΓΣΕΕ – για μια νέα επαναστατική ηγεσία της εργατικής τάξης. Να εκδιωχθεί η προδοτική γραφειοκρατία.

Η ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας των Μνημονίων είναι ένα τεράστιο πλήγμα στην ΕΕ και ΔΝΤ. Στη νέα κατάσταση ανοίγει ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης εργατών-αγροτών, με σχεδιασμένη οικονομία, που θα στηρίζεται στα εργατικά συνδικάτα, στη νεολαία, στις λαϊκές συνελεύσεις και στις επιτροπές αγώνα αγροτών, επαγγελματιών και βιοτεχνών.

Το καθοριστικό για την επιτυχία των αγώνων των εργαζομένων είναι η εκδίωξη της προδοτικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και η δημιουργία επαναστατικής ηγεσίας στα συνδικάτα και την εργατική τάξη. Τώρα είναι η ώρα για το χτίσιμο μαζικού επαναστατικού τροτσκιστικού κόμματος για να οδηγήσει την εργατική τάξη και τους συμμάχους της στο σοσιαλισμό. –

Επικοινωνία: erga1anti@yahoo.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s