ΝΕΑ ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

Πανό έξω από τη Βουλή σήμερα Τρίτη μεσημέρι.

Πανό έξω από τη Βουλή σήμερα Τρίτη μεσημέρι.

Παρά το διάγγελμα Σαμαρά για μια νέα κυβέρνηση με υπουργεία και ανώτερες κρατικές θέσεις σε όσους/όσες ψηφίσουν τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τις σκανδαλώδεις επεμβάσεις της ΕΕ και ΔΝΤ και των ιμπεριαλιστικών ΜΜΕ, μόνο οι αναμενόμενοι 11 “ανεξάρτητοι” βουλευτές και οι δυο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής (οι οποίοι έχουν αποφυλακιστεί) ψήφισαν στη δεύτερη ψηφοφορία σήμερα Τρίτη το μεσημέρι τον υποψήφιο της κοινοβουλευτικής χούντας.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 168 υπέρ του Δήμα, 131 παρών και μια αποχή.

Πριν από τη ψηφοφορία μια ακόμη βουλευτής της ΔΗΜΑΡ “ανεξαρτητοποίηθηκε”. Η αποστασία βουλευτών είναι χαραχτηριστικό της Βουλής των μνημονιακών κυβερνήσεων. Η ΔΗΜΑΡ και το κόμμα των ΑΝΕΛΛ έχουν μείνει με τους μισούς βουλευτές απ’ όσους εξέλεξαν στις εκλογές του 2012.

Σήμερα έξω από τη Βουλή διαδήλωσαν για την εκδίωξη της χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου όσο το δυνατό γρηγορότερα, περίπου 30 εργαζόμενοι με πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, του Συντονισμού ενάντια στα κλεισίματα και της ERT-open – ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η γραφειοκρατία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αρνήθηκαν την οποιαδήποτε κινητοποίηση.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ διένειμε την παρακάτω προκήρυξη:

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ! – H ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας άρχισε και πρέπει να την αποτελειώσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία στις 29 Δεκέμβρη με πολιτική γενική απεργία. Παρά τις πολιτικές συνομωσίες και την κινδυνολογία της κοινοβουλευτικής χούντας Σαμαρά- Βενιζέλου, τη σκανδαλώδη υποστήριξη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την γκεμπελική προπαγάνδα των διεθνών καπιταλιστικών ΜΜΕ, η υποψηφιότητα Δήμα έχει καταρρεύσει. Η αντίσταση των εργαζομένων και της νεολαίας είναι πολύ μεγαλύτερη της πίεσης προς τους «ανεξάρτητους»-δεξιούς βουλευτές για να ψηφίσουν την επιβίωση της κοινοβουλευτικής χούντας ώστε να επιβληθεί το νέο Μνημόνια «ενισχυμένης πιστωτικής γραμμής» και να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα για μια κοινοβουλευτική διχτατορία.

Οι μεγάλες γενικές απεργίες σε Ιταλία και Βέλγιο πριν λίγες μέρες, έδειξαν τις μαχητικές διαθέσεις των εργαζομένων και της νεολαίας σ’ όλη την Ευρώπη. Παρά την προδοσία των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η εργατική τάξη προχωρά σε επαναστατικούς δρόμους γιατί η παγκόσμια τερματική οικονομική κρίση του καπιταλισμού δεν μπορεί να επιλυθεί παρά μόνο με την ανατροπή του.

Αλλά την ώρα που η κοινοβουλευτική χούντα των ΜΑΤ καταρρέει, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αρνείται όπως ο διάολος το λιβάνι να κινητοποιήσει τους εργαζομένους για τη συντριβή της μισητής κυβέρνησης των Μνημονίων!

Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί σήμερα μια νέα ηγεσία από αγωνιστές της νέας γενιάς, τις απολυμένες καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες, τους εργαζόμενους ΕΡΤ, τους άνεργους. Απαιτείται μια ηγεσία για τη σημερινή επαναστατική κατάσταση, για την ανατροπή των μνημονίων, για συγκρότηση Ενιαίου Μετώπου εργαζομένων με στόχο μια σοσιαλιστική κυβέρνηση εργατών-αγροτών. Τώρα είναι η περίοδος δημιουργίας ενός επαναστατικού κόμματος της 4ης Διεθνούς.

Η απουσία μιας τέτοιες ηγεσίας δίνει το προβάδισμα στο ρεφορμιστικό ΣΥΡΙΖΑ για να νικήσει στις επερχόμενες εκλογές. Οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις συνθήκες καλούνται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και να απαιτήσουν μια ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, όχι συνασπισμούς με δεξιά κόμματα, που θα διαγράψει Μνημόνια και δημόσιο χρέος, θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες με «κούρεμα» των χρεών των εργατικών νοικοκυριών, θα στείλει στη φυλακή τη Χρυσή Αυγή και τους συνεργάτες της.

  • Άμεση ικανοποιητική χρηματοδότηση υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας!
  • Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων! Συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού!
  • Αποκατάσταση μισθών, συντάξεων, δώρων! Πλήρης επαναλειτουργία ΕΡΤ!
  • 100% κρατική ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και μεγάλες επιχειρήσεις! Διάλυση ΜΑΤ-ΔΙΑΣ κλπ.!
  • Άσυλο στους πρόσφυγες και μετανάστες! Υποστήριξη στην Παλαιστίνη, έξω οι σιωνιστές!

► ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!  ► ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!

Αθήνα Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2014» –

Επικοινωνία: erga1anti@yahoo.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s