«ΕΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ!»

Από τη σημερινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή (ώρα 7:30 μμ) - Φωτό ΕΑ.

Από τη σημερινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή (ώρα 7:30 μμ) – Φωτό ΕΑ.

Σχεδόν 10.000 εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και νεολαία συμμετείχαν στη σημερινή (Πέμπτη) βραδινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή ενάντια στους εκβιασμούς και απειλές ΕΕ και ΕΚΤ για «να στηρίξουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης μας», όπως αναφέρεται στο κείμενο του καλέσματος.

Την κινητοποίηση κάλεσαν σήμερα το πρωί μηνύματα στα «σόσιαλ μίντια» με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν φοβόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, Νικάμε».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με τις σημαίες τους οι απολυμένοι/ες αλλά συνεχώς αγωνιζόμενοι/ες σχολικοί φύλακες που φώναζαν συνθήματα όπως «Ενωμένος ο λαός δεν περνά εκβιασμός!» και «ο Τσίπρας στην Ευρώπη σήκωσε φωνή – και τρέχουν να κρυφτούνε οι τροϊκανοί!». Επίσης συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΟΚΔΕ με τις σημαίες τους.

Μόνο ένα ανυπόγραφο πανό υπήρχε στη συγκέντρωση που ανάφερε «Οι λαοί της Ευρώπης δεν αντιστέκονται δεν εκβιάζονται».

Η αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων στη σημερινή συγκέντρωση - Φωτό ΕΑ.

Η αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων στη σημερινή συγκέντρωση – Φωτό ΕΑ.

Στη συγκέντρωση διανεμήθηκε η παρακάτω προκήρυξη της Επαναστατικής Μαρξιστικής Ένωσης (ΕΜΕ) ελληνικού τμήματος της 4ης Διεθνούς.

“► ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ!

► ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

► ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

Η χθεσινοβραδινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να μην αποδέχεται τα ομόλογα του Ελληνικού Κράτους μετά τις 11 Φλεβάρη, είναι το προειδοποιητικό χτύπημα της ΕΕ ενάντια στην κυβέρνηση Τσίπρα και στη ψήφο του ελληνικού λαού. Θα ακολουθήσουν και άλλες τεράστιες πιέσεις με σκοπό την υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης και των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να κινητοποιηθούν ενάντια στους εκβιασμούς και τις απειλές των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Η Επαναστατική Μαρξιστική Ένωση (ΕΜΕ) της 4ης Διεθνούς καλεί την εργατική τάξη να υποστηρίξει την ελληνική κυβέρνηση ενάντια στους εκβιασμούς της ΕΕ αλλά με τον όρο ότι η κυβέρνηση Τρίπρα θα υλοποιήσει άμεσα τις υποσχέσεις της για την εκδίωξη της τρόϊκας και των μνημονίων, ολική διαγραφή του χρέους, άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, επαναλειτουργία της ΕΡΤ, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, αφοπλισμός των ΜΑΤ!

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία ψήφισαν για την κατάργηση και εκδίωξη μνημονίων και τρόϊκας και δεν πρόκειται ούτε να κάνουν πίσω ούτε να συμβιβαστούν ούτε να υποταχτούν σε νέες συμφωνίες μαζικής ανεργίας και φτώχειας που θέλουν να συνεχίσουν ΕΕ – ΕΚΤ και ΔΝΤ. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν μια ιστορική νίκη και δεν θα την παραδώσουν!

Η Τροτσκιστές της 4ης Διεθνούς καταδικάζουν την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με το αντεργατικό δεξιό εθνικιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ και τον υποστηριχτή της αστυνομίας Πανούση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τους διώξει και να ζητήσει ψήφο ανοχής.

Είναι πρόκληση να ακούγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον υποστηριχτή των μνημονίων Αβραμόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι είναι δυνατή μια συμφωνία “ανάπτυξης” με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που θα ωφελεί τους εργαζόμενους. Αυτό είναι μια ουτοπιστική επικίνδυνη θέση. Στη σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού και της Ευρωζώνης, η Μέρκελ, Ολάντ και σία, θα επιμείνουν στα μνημόνια για να διασφαλίσουν την επιβίωση των τραπεζών, του ευρώ και του καπιταλισμού. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση προς όφελος των εργαζομένων μέσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να κινητοποιηθούν με τα σωματεία τους και να σχηματίσουν Λαϊκές Συνελεύσεις με Ομάδες Αυτοάμυνας σε κάθε περιοχή και Ενιαίο Μέτωπο για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Δεν υπάρχει λύση στον καπιταλισμό, αλλά μόνο στο σοσιαλισμό με κυβέρνηση εργατών αγροτών για την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Για τη νίκη των εργαζομένων είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός μαζικού κόμματος της 4ης Διεθνούς, για την ανατροπή του καπιταλισμού, για την ομοσπονδία των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης. – Αθήνα 5 Φλεβάρη  2015.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s