ΟΧΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ!

Από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τετάρτη βράδυ ενάντια στους εκβιασμούς ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Φωτό ώρα 8:45 μ.μ. ΕΑ.

Από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τετάρτη βράδυ ενάντια στους εκβιασμούς ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Φωτό ώρα 8:45 μ.μ. ΕΑ.

Πάνω από 10.000 κόσμος συμμετείχε την Τετάρτη βράδυ στο συλλαλητήριο μπροστά στη Βουλή που διοργάνωσε η σελίδα facebook «Eurochange express – το εξπρές της αξιοπρέπειας».
Μπροστά στη Βουλή ήταν κρεμασμένα μεγάλα πανό που ανάφεραν: «Stop austerity – change Greece – change Europe” (Τερματίστε τη λιτότητα – αλλάξτε την Ελλάδα – αλλάξτε την Ευρώπη), «European people all together» (Ευρωπαϊκοί λαοί όλοι μαζί), και «Ούτε βήμα πίσω».

Ομάδες κρατούσαν και πανό που ανάφεραν, «Η Ελλάδα δεν υποθηκεύεται» και μια λωρίδα κόκκινου υφάσματος που συμβόλιζε τις «κόκκινες γραμμές».
Όπως και στα παρόμοια συλλαλητήρια του Φλεβάρη, ενώ υπήρχε δυνατή μικροφωνική δεν υπήρξαν ομιλητές.

Τα κεντρικά συνθήματα στο Σύνταγμα την Τετάρτη βράδυ. Φωτό ΕΑ.

Τα κεντρικά συνθήματα στο Σύνταγμα την Τετάρτη βράδυ. Φωτό ΕΑ.

Παρακάτω η προκήρυξη της Επαναστατικής Μαρξιστικής Ένωσης που καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν γενική πολιτική απεργία διαρκείας και να συντρίψουν τις συνωμοσίες για προεδρικό πραξικόπημα των θεσμών/τρόϊκας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ με την άρχουσα τάξη και τα κόμματα της στην Ελλάδα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ!

Στην ομιλία του στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τη συνήθη πατριωτική ρητορική, τόνισε ότι η τρόϊκα/θεσμοί με την «επιμονή στη λιτότητα» εξυπηρετούν «πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικό σχέδιο για την ταπείνωση όχι μόνο της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και την ταπείνωση του λαού». Και όμως, παρά τους εκβιασμούς και τις συνωμοσίες της τρόϊκας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ με τη ντόπια άρχουσα τάξη, τα κόμματα της και τους ολιγάρχες των μίντια, για την ανατροπή της κυβέρνησης από δεξιά, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν για ένα «έντιμο συμβιβασμό»!

Με συνεχείς υποχωρήσεις η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατάντησε να προτείνει αυτή η ίδια ένα νέο μνημόνιο γεμάτο ιδιωτικοποιήσεις ολόκληρης της υποδομής μεταφορών της Ελλάδας (λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι), ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και νησιών, αυξήσεις ΦΠΑ και νέες φορολογήσεις για τους εργαζομένους, μαζί με “θετικούς προϋπολογισμούς” που οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση τη δημόσια υγεία, παιδεία και υπηρεσίες, ενώ η ανεργία παραμένει στο 30% και πάνω από 60% για τη νεολαία.

Σύνταγμα Τετάρτη βράδυ. Φωτό ΕΑ.

Σύνταγμα Τετάρτη βράδυ. Φωτό ΕΑ.

Ο Τσίπρας είπε ότι εκπλήρωσε μερικές εκλογικές υποχρεώσεις (νομοσχέδιο ανθρωπιστικής βοήθειας, άνοιγμα ΕΡΤ, επαναπρόσληψη απολυμένων – που δεν έχουν ακόμη γυρίσει στις δουλειές τους). Αλλά δεν είπε τίποτα για τη μη-αύξηση του κατώτατου μισθού, την αντιδραστική εργατική νομοθεσία που παραμένει, το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ που εξαφανίστηκε, τη διαφθορά και τους καναλάρχες που βασιλεύουν, τα ΜΑΤ του Πανούση που παραμένουν οπλισμένα στους δρόμους.

Έχουν αρχίσει οι συνωμοσίες ανατροπής της κυβέρνησης συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τα δεξιά, στη βάση ενός “πατριωτικού μετώπου” για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να επιβιώσει ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός στην Ελλάδα.

Μετά τις διαδοχικές συναντήσεις με τους ηγέτες του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ, και της ΝΔ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος, που ψήφισε όλα τα μνημόνια, δήλωσε ότι ο ρόλος του είναι «να διασφαλισθεί η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη»! Αυτό είναι το προοίμιο για ένα προεδρικό πραξικόπημα για να επιβληθεί με τη βία των ΜΑΤ και του στρατού.

Σύνταγμα Τετάρτη βράδυ. Φωτό ΕΑ.

Σύνταγμα Τετάρτη βράδυ. Φωτό ΕΑ.

Οι εργαζόμενοι, νεολαία, αγροτιά και μικροεπαγγελματίες, πρέπει να συντρίψουν τέτοια διχτατορικά σχέδια! Απαιτείται γενική πολιτική απεργία διαρκείας και καταλήψεις για την απόσυρση από τις «διαπραγματεύσεις» με την τρόϊκα, με στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, με εθνικοποίηση κάτω από εργατικό έλεχγο και διαχείρηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Τα συνδικάτα που έχουν κηρύξει αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις – λιμενεργάτες, δημοτικοί υπάλληλοι, σιδηροδρομικοί, κ.α. – πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν και να καλέσουν πανεργατική πανελλαδική συνέλευση στο τέλος του μήνα, για την οργάνωση της πάλης ανατροπής των μνημονίων και οποιασδήποτε συμφωνίας.

Σ’ αυτή την κρίσμη κατάσταση, η νεολαία και οι εργαζόμενοι καλούνται να πετάξουν έξω από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τη γραφειοκρατία, να εκλέξουν μια επαναστατική ηγεσία, και να προχωρήσουν άμεσα πέρα από το ΣΥΡΙΖΑ, στην ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τα αριστερά, στον αγώνα για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για σοσιαλιστική κυβέρνηση εργατών-αγροτών με σχεδιασμένη οικονομία, που θα στηρίζεται στα συνδικάτα και στις Λαϊκές Συνελεύσεις.

Για την πραγμάτωση ενός τέτοιου προγράμματος απαιτείται, όπως έχει δείξει η ιστορία, η δημιουργία ενός επαναστατικού κόμματος και εργατικής ηγεσίας της 4ης Διεθνούς στην Ελλάδα για να οδηγήσει τους εργαζόμενους στη σοσιαλιστική επανάσταση. –

– ΚΑΤΩ Ο Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!
– ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s