► ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Όλοι και όλες αυτό το Σάββατο 16 Γενάρη στο συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ – Ομόνοια στις 12:00 το μεσημέρι – και πορεία στη Βουλή.

DSC02180

Το Συντονιστικό Εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και Συμβασιούχων Αττικής καλεί όλους τους συναδέλφους στην κοινωφελή εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους ανέργους, τους εργαζομένους στην επισφάλεια καθώς συνδικάτα, σωματεία, συλλογικότητες, φορείς και τη νεολαία σε συγκέντρωση – παρέμβαση την Παρασκευή στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) για στήριξη του κοινού μας αγώνα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ!!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της υπόδουλης σε ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΕΠΑ κυβέρνησης Τσίπρα, είναι μια τεράστια επίθεση στο δικαίωμα σύνταξης και σ’ όλες τις καταχτήσεις που κέρδισε με αιματηρούς αγώνες και εξεγέρσεις η εργατική τάξη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το νομοσχέδιο, όπως όλες οι πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, είναι η εφαρμογή των μνημονίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης – τραπεζιτών, είναι μια πολιτική και κοινωνική αντεπαναστατική μεταρρύθμιση.

Αυτή η αντεπανάσταση εξελίσεται μέσα στην πιο μεγάλη και θανάσιμη οικονομική κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού. Η κρίση κατέστρεψε τον ελληνικό καπιταλισμό, και ροκανίζει τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αντεπανάσταση και η αντίσταση της εργατικής τάξης σ’ όλη την Ευρώπη, χαραχτηρίζει την εποχή που ζούμε.

Το μέλλον που κηρύσσει ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός είναι χλιδή για τους τραπεζίτες υπεράνω των νόμων, και μια ζωή στη φτώχεια, μιζέρια, ανεργία και πολέμους για τους εργαζόμενους.

Τα νοσοκομεία καταρρέουν, οι ασθενείς δεν έχουν χρήματα για φάρμακα, αλλά δισεκατομμύρια πηγαίνουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Γαλλία και στρατός στους δρόμους του Βελγίου, Γερμανίας, Βρετανίας. Καθώς πνίγονται οι προσφυγες ο ρατσισμός έχει γίνει η επίσημη πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ. Το καπιταλιστικό σύστημα βαδίζει συνεχώς προς τη διχτατορία και τη βαρβαρότητα καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει.

 DSC02454

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι η μορφή της αντεπανάστασης ΕΕ-Κυβέρνησης Τσίπρα. Γι’ αυτό η μάχη για τη συντριβή του νομοσχεδίου, πρέπει να διεξαχθεί ως ταξικός πόλεμος για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και καπιταλιστικού συστήματος.

Είναι ανώφελο και επικίνδυνο να περιμένει κανείς από τις σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν πόλεμο στην κυβέρνηση που καταστρέφει ένα με ένα όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, μισθούς και συντάξεις.

ΟΟι ηγεσίες των σιδηροδρομικών και των λιμενεργατών με στάσεις εργασίας και μιας μέρας απεργία προσπαθούν να αποτρέψουν τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτά δεν είναι μόνο άσφαιρες μπαλωθιές στον αέρα, αλλά κάτι πολύ χειρότερο, είναι μια άρνηση για αγώνα ενάντια στα μνημόνια και στην κυβέρνηση, μια προδοσία της αντίστασης της εργατικής ταξης.

DSC02400

Τα παλιά εργαλεία με τα οποία πάλευε η εργατική ταξη, οι ρεφορμιστικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και κόμματα, έχουν εδώ και καιρό περάσει ανοιχτά με το μέρος των τραπεζιτών.

Για το ΚΚΕ, που τονίζει τον κυκλικό χαραχτήρα της κρίσης (άρα υπάρχει μέλλον στον καπιταλισμό), η πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο απαιτεί μια πανελλαδική απεργία με όλους στους δρόμους για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να το πάρει πίσω. Το ΚΚΕ δεν καλεί ούτε για την ανατροπή της κυβέρνησης ούτε του καπιταλισμού. Αυτά είναι για το μέλλον!

Παρόμοια και δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλούν σε “απεργία διαρκείας” ενάντια στο ασφαλιστικό χωρίς το πολιτικό περιεχόμενο της ανατροπής κυβέρνησης και καπιταλισμού.

Προφανώς αυτά τα κόμματα θεωρούν ότι η εργατική τάξη δεν είναι έτοιμη για επαναστατικό αγώνα.

Μια κοινωνική επαναστατική περίοδος δεν ορίζεται από τι σκέφτεται ο καθένας ή η κάθε μιά απο εμάς. Ορίζεται από τις αντικειμενικές συνθήκες. Το καπιταλιστικό σύστημα καταρρέει και στάθηκε ανίκανο να επιλύσει τη σημερινή κρίση. Η απουσία επαναστατικής ηγεσίας της εργατικής τάξης κρατά το σύστημα στα πόδια του.

Μόνο με την κατανόηση αυτής της κατάστασης, ο αγώνας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στα μνημόνια λιτότητας αποχτά το επαναστατικό περιεχόμενο της εποχής μας. Αγώνας όχι απλά για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά για την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα, των μνημονίων και ολόκληρου του καπιταλιστικού πολιτικού και οικονομικού συστήματος.

Τα όπλα της εργατικής ταξης και νεολαίας είναι ένα νέο επαναστατικό κόμμα της 4ης Διεθνούς και μια νέα επαναστατική ηγεσία από τους αγωνιστές της νέας γενιάς σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Charlie Hebdo day two

ΠΑΡΙΣΙ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 

Οι εργαζόμενοι μετά το σοκ της προδοσίας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ, συναισθάνονται ότι χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από ένα “ριζοσπαστικό αριστερό” κόμμα και μια μονοήμερη γενική απεργία για την ανατροπή των μνημονίων.

Αυτό εκφράζεται στον αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων στις σκηνές έξω από το Υπουργείο Εργασίας, που είναι κύριο μέρος της σημερινής αντίστασης των εργαζομένων ενάντια στην κυβέρνηση Τσίπρα, όπως ήταν πέρσι οι καθαρίστριες και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Το μάθημα που μας διδάσκουν είναι πολύτιμο.

Με τον αγώνα τους μέχρι το τέλος για νίκη, μας λένε ότι σήμερα δεν μπορείς να παλεύεις τη μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα με μια διαδήλωση, με μια μονοήμερη γενική απεργία και με στάσεις εργασίας. Απαιτείται πολιτικός αγώνας για ανατροπή της κυβέρνησης!

Για ένα τέτοιο αγώνα χρειάζεται όλη η δύναμη και ενέργεια της ενωμένης εργατικής τάξης και νεολαίας, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη της οργάνωσης της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας με σκοπό την ανατροπή μνημονίων-κυβέρνησης!

Κάθε σωματείο και κάθε φοιτητικός σύλλογος, κάθε Λαίκή Συνέλευση και κάθε εργατική επιτροπή, πρέπει να ζητήσουν την οργάνωση της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας.

DSC02341

Αλλά για να κινητοποιηθεί η εργατική τάξη απαιτείται επίμονος πολιτικός αγώνας για να πειστεί ότι θα νικήσει μόνο αν ακολουθήσει ένα επαναστατικό πρόγραμμα.

Αυτό που απαιτεί η σημερινή επαναστατική κατάσταση, είναι η δημιουργία, το χτίσιμο ενός επαναστατικού κινήματος της εργατικής τάξης, αγροτιάς και νεολαίας, που θα είναι αποφασισμένο να ανατρέψει την πηγή του κακού – την κυβέρνηση Τσίπρα, τα μνημόνια, την ΕΕ και τον καπιταλισμό.

Τώρα η ίδια η αντικειμενική κατάσταση, η θανάσιμη κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος και η αντίσταση των εργαζομένων, αποζητούν συνδικαλιστική και κομματική ηγεσία αντίστοιχη της σημερινής επαναστατικής περιόδου.

Για μα κυβέρνηση εργατών, αγροτών και νεολαίας, για μια κυβέρνηση αγωνιστών, για εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, για έξοδο από ΕΕ-ΝΑΤΟ, για σχεδιασμένη οικονομία, για μια Ομοσπονδία Σοσιαλιστών Κρατών της Ευρώπης! – 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s