► ΚΑΤΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΩ Η ΕΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ! ► 1917-2017 ★ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!

► Πρωτοχρονιάτικη προκήρυξη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, υποστηριχτών της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς, με επαναστατικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους/στις αναγνώστες/στριες μας, στους εργαζομένους, νεολαία, αγρότες, ανέργους και μικροεπαγγελματίες στην Ελλάδα, στους μαχητές και αγωνιστές σ’ όλο τον κόσμο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό των εργατών τσιμεντοβιομηχανίας στην απεργιακή πορεία της 8ης Δεκέμβρη 2016. Ενάντια στις απολύσεις πρέπει να χτίσουν νέα ηγεσία στο συνδικάτο και να αγωνιστούν με καταλήψεις. Φωτό Ε.Α.

Η επαναστατική μαζική αντίσταση των εργαζομένων και της νεολαίας στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη ενάντια στη βάρβαρη λιτότητα των μνημονίων και στα διχτατορικά μέτρα έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράζει το κολοσσιαίο ηφαίστειο της οργής των εργαζομένων που ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΚΡΑΓΕΙ. Στη διάρκεια του 2017 η εργατική τάξη και νεολαία θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων και αυτών που τα υποστηρίζουν!

Στο 2017 οι τραπεζίτες και τα αφεντικά θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη αγριότητα την αντεπανάσταση του καπιταλισμού με ανεργία, φτώχεια και βία για να καθυποτάξουν την εργατική τάξη και νεολαία. Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού που ξέσπασε το 2007, που το σύστημα αποδείχτηκε ανίκανο να επιλύσει, οδηγεί σε πολέμους αλλά και σε επαναστάσεις των εργαζομένων και των καταπιεσμένων όλου του κόσμου. Αυτή είναι η πηγή του Brexit και της νίκης στο Χαλέπι και των συνεχών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα και σ’ όλη την ΕΕ!

Tov_lenin_ochishchaet

Σοβιετική αφίσα του 1920. Ο Λένιν “σκουπίζει” από την υφήλιο βασιλιάδες, παπάδες και μπουρζουαζία. Του Ντενίσοφ.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση όταν το Κόμμα των Μπολσεβίκων με ηγέτες τους Λένιν κσι Τρότσκι με τα Σοβιέτ εργατών, αγροτών στρατιωτών, οδήγησε τους εργαζομένους στην εξουσία συντρίβοντας το καπιταλιστικό σύστημα. Σήμερα το ιστορικό καθήκον της εργατικής τάξης και νεολαίας είναι η ανατροπή του καπιταλισμού και η ολοκλήρωση της Παγκόσμιας Σοσιαλιστικής Επανάστασης.  

Στη σημερινή επαναστατική κατάσταση των μνημονίων και της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-Θεσμών, οι ηγεσίες των αριστερών κομμάτων και του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, αρνούνται να καλέσουν για την ανατροπή του Τσίπρα και του καπιταλισμού. Ο σκεπτικισμός αυτών των ηγεσιών, που δεν έχουν εμπιστοσύνη στην επαναστατικότητα της εργατικής τάξης, κρατά πίσω τον αγώνα της εργατικής τάξης.

Δεν φτάνει μιας μέρας απεργία, μια κινητοποίηση και η αλληλεγγύη. Η σημερινή κταάσταση απαιτεί ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ!

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι μπορεί να νικήσουν μόνο με την προοπτική της συντριβής των μνημονίων, της υπόδουλης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και της χούντας Τσίπρα-Θεσμών.

Η μέγιστη αγωνιστική ενότητα της εργατικής τάξης, νεολαίας, αγροτών και μικροεπαγγελματιών, μπορεί να επιτευχθεί με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με οργανωμένες καταλήψεις, μπλοκαρίσματα, επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, και Λαϊκές Συνελεύσεις / Συμβούλια Δράσης (τύπου Σοβιέτ) σε κάθε περιοχή. Σε συνελεύσεις, οι εργαζόμενοι να εκλέξουν αντιπροσώπους και να οργανώσουν στην Αθήνα Πανελλαδική Συνέλευση για την εκλογή Συντονιστικού Οργάνου τού αγώνα.

ΧΑΝΙΑ-PATRATORA.GR_-800x510

Αποκλεισμός της Εθνικής Τράπεζας στα Χανιά από αγρότες (2014). Φωτό patrapress.

Η λύση, η έξοδος από τα μνημόνια της ΕΕ βρίσκεται στην εγκαθίδρυση μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης εργατών-αγροτών για εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, διαγραφή του δημόσιου χρέους και των χρεών των νοικοκυριών, κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας προς ώφελος των εργαζομένων.

Η οικονομική και πολιτική κρίση της ΕΕ και η επαναστατική αντίσταση των μαζών έστειλε το 2016 τους τρεις από τους τέσσερις ηγέτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κρατών στα σκουπίδια: με το ιστορικής σημασίας Brexit ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κάμερον παραιτήθηκε, ακολούθησε ο Ρέντσι στην Ιταλία, ενώ στη Γαλλία ο Ολάντ δεν μπορεί να είναι ούτε καν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Τώρα τρίζει η καρέκλα της Μέρκελ και του Σόϊμπλε, με εκλογές και στη Γερμανία το 2017, ενώ αναπτύσσεται συνέχεια η τραπεζική κρίση. Παρά το συνεχές πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (δισεκατομμύρια ευρό κάθε μήνα πλασματικού ηλεκτρονικού χρήματος σε τράπεζες και επιχειρήσεις με σχεδόν μηδενικά επιτόκια), η καπιταλιστική τραπεζική κρίση χειροτερεύει. Στην καρδιά της τα τρισεκατομμύρια ομόλογα, μετοχές, δάνεια κλπ, χαρτιά χωρίς καμιά αξία που οι τραπεζίτες θεωρούν ως «κεφάλαιο». Σκοπός των τραπεζιτών είναι να αναγκάσουν με τη βία την εργατική τάξη να δουλεύει με μισθούς πείνας και χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα, για να βάλουν αξία πίσω στα άχρηστα χαρτιά που θεωρούν κεφάλαια, και έτσι να επιβιώσει το άναρχο και χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό σημαίνει βία, πολέμους, διχτατορία και φασισμός ενάντια στους εργαζομένους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η ουσία της σημερινής καπιταλιστικής αντεπανάστασης στην Ελλάδα, στην Ουκρανία, στη Συρία και στη Μέση Ανατολή.

ΠΑΡΙΣΙ 17 5 16 %22ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ%22 - Gonzalo Fuentes -Reuters

Από τις μαζικές διαδηλώσεις του 2016 στο Παρίσι ενάντια στον αντεργατικό νόμο Χομρί. Τα πανό ζητούσαν Γενική Απεργία αλλά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία τα αγνόησε. Φωτό Συνομοσπονδία FO.

Με το ρατσισμό η ΕΕ και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ προσπαθούν να διαιρέσουν τους εργαζομένους, να δημιουργήσουν σύγχυση και διχόνοια την ώρα των μεγάλων ιστορικών αγώνων που έχουν ξεσπάσει και θα ενταθούν το 2017. Στην Αυστρία οι εργαζόμενοι και η μεσαία τάξη νίκησαν τον φασίστα προεδρικό υποψήφιο, αλλά οι ρατσιστές και φασίστες οργανώνονται για τις εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία.

Αλλά οι εκλογές δεν μπορούν να επιλύσουν τίποτα καθώς ο κοινοβουλευτικός τρόπος διακυβέρνησης του καπιταλισμού έχει πεταχτεί στα σκουπίδια από τους ίδιους τους καπιταλιστές και τραπεζίτες. Θέλουν να επιβάλουν καθεστώτα έκτακτης ανάγκης και στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπως κάνει στα νησιά ο Τσίπρας και η ΕΕ με τους πρόσφυγες. Οι τραπεζίτες και τα αφεντικά συνεργάζονται με τους φασίστες. Καθήκον των εργαζομένων, των συνδικάτων και της νεολαίας είναι να συντρίψουν τη Χρυσή Αυγή τους φασίστες και ρατσιστές στους δρόμους και στις πλατείες με την άμεση συγκρότηση εργατικών πολιτοφυλακών.

george-ourfalian

Μαχητές του Αραβικού Συριακού Στρατού νικητές στο Χαλέπι! Φωτό της 19/12/16 του George Ourfalian.

Στη Συρία ο Αραβικός Συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του – Ρωσία, Ιράν, Χεζμπολά και ιρακινοί μαχητές – συνέτριψαν στο Χαλέπι τους τζιχαντιστές και τους μισθοφόρους αντεπαναστάτες αντάρτες που υποστηρίζουν οι ιμπεριαλιστές, τα φεουδαρχικά καθεστώτα του Αραβικού Κόλπου και η Τουρκία.

Οι νίκες του καθεστώτος Άσαντ ξεφτύλισαν τον αμερικανικό, βρετανικό και γαλλικό ιμπεριαλισμό και διπλωματία στη Μέση Ανατολή, και έχουν δημιουργήσει τεράστια πολιτική κρίση στην Τουρκία. Ο διχτάτορας Ερντογάν προσπαθεί να επιβιώσει μέσω της συμμαχίας με τη Ρωσία που τον φέρνει σε σύγκρουση με την ΕΕ και ΝΑΤΟ.  

Η νίκη στο Χαλέπι έδωσε τεράστια ώθηση στην Ιντιφάντα της Παλαιστίνης και είναι ένα τεράστιο πλήγμα στο σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ισραήλ με την υποστήριξη του Τραμπ, αλλά και των φεουδαρχικών καθεστώτων, ετοιμάζει επίθεση στους Παλαιστινίους και στον αραβικό λαό. Θα έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τους Παλαιστινίους μαχητές αλλά και τη Χεζμπολά, από την οποία ηττήθηκε στο παρελθόν, και την εξέγερση των αραβικών μαζών. Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι πρέπει να κινητοποιηθούν με αίτημα τη συγκρότηση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Η εκλογή του πολυεκατομμυριούχου αντιδραστικού Τραμπ στις ΕΠΑ ήταν αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και αδυναμίας επίλυσης της από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία αρνήθηκαν να ψηφίσουν την υποψήφια της Γουόλ Στριτ και των πολέμων Κλίντον.

Ο Τραμπ θα ξεκινήσει αμέσως επίθεση ενάντια στα εργατικά συνδικάτα και στα δικαιώματα των εργαζομένων με ρατσισμό και βία. Η αντίσταση στη φτώχεια στην ανεργία και στον πόλεμο, που εκφράστηκε με την πρωτοφανή υποστήριξη στον Σόντερς, τώρα θα πρέπει να μετεξελιχτεί σ’ ενα κίνημα με τα συνδικάτα για τη δημιουργία ενός Εργατικού Κόμματος στις ΕΠΑ αλλά και στο χτίσιμο της επαναστατικής ηγεσίας της εργατικής τάξης με κόμμα της 4ης Διεθνούς.

Στη Νότια Αμερική και στην Αφρική ο ιμπεριαλισμός σε συνεργασία με τις υποτελείς άρχουσες τάξεις προσπαθεί να επιβάλει ξανά την αποικιοκρατία. Στη Νότια Αμερική τα κόμματα της αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, όπως και στην Ευρώπη, ακολουθούν τις συνωμοσίες του ιμπεριαλισμού. Στην Αφρική τα καθεστώτα που ανέδειξαν οι αντι-αποικιακές αντι-ιμπεριαλιστικές επαναστάσεις σάπισαν και έγιναν συνεργάτες του ιμπεριαλισμού καθώς οι ηγεσίες τους αρνήθηκαν να προχωρήσουν στο σοσιαλισμό. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στη Νότια Αφρική όπου το ANC (ηγεσία των συνδικάτων και το Κομμουνιστικό Κόμμα Νότιας Αφρικής), που ίδρυσε ο Νέλσον Μαντέλα, δολοφονεί εργάτες. Αλλά αναπτύσσεται ένα επαναστατικό κίνημα των εργαζομένων στα ορυχεία που απαιτεί την ανατροπή του καπιταλισμού και τη συντριβή των υποταγμένων ηγετών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το φοιτητικό μπλοκ στην πορεία μνήμης Αλέξη Γρηγορόπουλου 6/12/16. Η Εξέγερση του 2008 καθοδηγεί!  Φωτό Ε.Α.

Δεν υπάρχει κανένα μέλλον στον καπιταλισμό παρά μαζική ανεργία, φτώχεια και συνεχείς πόλεμοι. Αυτό το παρωχημένο σύστημα που οδηγεί την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα, δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί και να βελτιωθεί. Πρέπει να ανατραπεί όσο το δυνατό γρηγορότερα από τη μαζική επαναστατική δράση της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των συμμάχων τους.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση δημιουργεί τις αντικειμενικές συνθήκες σε κάθε χώρα για τη δημιουργία επαναστατικών μαζικών μαρξιστικών κομμάτων της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς για τη νίκη της σοσιαλιστικής επανάστασης, και αναπτύσσει την πολιτική επανάσταση σε Ρωσία και Κίνα για την ανατροπή της αντεπαναστατικής γραφειοκρατίας και των ολογαρχών.

Το τεράστιο ιστορικό μάθημα από την Οχτωβριανη Επανάσταση είναι ότι μόνο το μαρξιστικό κόμμα των Μπολσεβίκων που έχτισε ο Λένιν προχώρησε στην ανατροπή του καπιταλισμού. Όλα τα άλλα αριστερά κόμματα αρνήθηκαν την ανατροπή του καπιταλισμού και ενώθηκαν με τις αντιδραστικές δυνάμεις και τον ιμπεριαλισμό ενάντια στην πρώτη Εργατική Δημοκρατία του κόσμου.

Η Οχτωβριανή Επανάσταση με τον Κόκκινο Στρατό του Λεφ Τρότσκι κατανίκησε την αντίδραση και τον ιμπεριαλισμό, εγκαθίδρυσε την ΕΣΣΔ και κήρυξε την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση για την τελική νίκη του σοσιαλισμού.

Τα αριστερά/κομμουνιστικά και σοσιαλημοκρατικά κόμματα σ’ όλη την Ευρώπη αρνούνται την έξοδο από την ΕΕ και έχουν προδώσει τον αγώνα των εργαζομένων. Μια νέα επαναστατική ηγεσία είναι ιστορική ανάγκη σήμερα! Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, υποστηριχτές της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς, καλεί τους αγωνιστές και αγωνίστριες στον αγώνα για την ίδρυση μαρξιστικού κόμματος στην Ελλάδα για την επανάσταση και το σοσιαλισμό.

ΟΧΙ στα μνημόνια της ανεργίας και φτώχειας, ΟΧΙ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ!

Κάτω ο Μητσοτάκης ο Τσίπρας και ο Καπιταλισμός!

Για κυβέρνηση εργατών-αγροτών!

Ζήτω η ενότητα του αγώνα της παγκόσμιας εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων λαών για τη συντριβή του ιμπεριαλισμού!

Αθήνα 1 Γενάρη 2017.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s