► ΕΥΡΩΠΗ «ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ» ΜΕ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ!

► ΕΥΡΩΠΗ «ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ» ΕΞΑΓΓΕΙΛΑΝ ΟΙ 4 ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ!

►  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΤΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΡΟΛΟ 

Την προηγούμενη Δευτέρα 6 Μάρτη στο ανάχτορο των Βερσαλιών οι ηγέτες των τεσσάρων μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης –  Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία – εξαγγείλαν το νέο δόγμα για μια Ευρωπαϊκή Ένωση «πολλαπλών ταχυτήτων», όπου οι μικρές χώρες της Ευρώπης θα υποταχτούν και επίσημα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια τους.

Οι 4 ηγέτες της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόϊ και της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, απαίτησαν να διακηρυχτεί το νέο δόγμα «πολλαπλών ταχυτήτων» στην ειδική σύνοδο των ηγετών της ΕΕ στις 25 Μάρτη, στην επέτειο των 60 χρόνων από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης (1957), μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Βελγίου, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου, που οδήγησαν στην ΕΕ.      

Η Μέρκελ τόνισε ότι σήμερα μια Ευρώπη διαφορετικών ταχυτήτων είναι αναγκαία αλλιώς πιθανό να σταματήσει κάθε ανάπτυξη. Δεν μάσησε τα λόγια της και τόνισε ότι είναι σημαντικό να συζητηθούν τα «προβλήματα» της Ευρώπης. Η Ευρώπη, είπε η Μέρκελ, είναι σε μια «δύσκολη και νευρική φάση». Μίλησε για εξωτερικούς κινδύνους και αναφέρθηκε στην παγκοσμιοποίηση, στις διάφορες οικονομικές δυναμικές, στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και την πίεση της μετανάστευσης.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε και στους εσωτερικούς κινδύνους στην ΕΕ, την δυσαρέσκεια των πολιτών, την ανεργία, το σκεπτικισμό για τη θέση της ΕΕ στον κόσμο και την έξοδο της Βρετανίας. Η Μέρκελ ζητά ταξικό πολεμο ενάντια στην εργατική ταξη που ξεσηκώνεται από τη μαζική ανεργία, τις μειώσεις μισθών-συντάξεων, την καταστροφή του κράτους πρόνοιας και το ρατσισμό.

Η σημερινή ευρωπαϊκή δημοκρατία, το “δημοκρατικό κεκτημένο” του Τσίπρα: Αριστερά: ΜΑΤ εναντίον αγροτών στην Αθήνα. Δεξιά: Γάλλοι αστυνομικοί με πολιτικά εναντίον μαθητών στο Παρίσι. 

Η Μέρκελ απαίτησε μια ΕΕ ασφαλή και σίγουρη, με τα εξωτερικά σύνορα καλά φυλαγμένα, και ζήτησε μεγαλύτερη συνεργασία στην άμυνα. Επίσης σημαντικά, είπε η Μέρκελ, είναι η «οικονομική ευμάρεια και η κοινωνική ασφάλιση». Πρέπει να υποστηριχτούν η «κοινή αγορά, η κοινή ερευνα και το κοινό νόμισμα», ενώ ανάφερε ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι «δεμένο μ’ αυτό της Αφρικής».

Οι τραπεζίτες της Γερμανίας και της Ευρώπης μπροστά στην οικονομική κρίση και απειλούμενη κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαίτησαν ουσιαστικά την επιβολή της διχτατορίας του κλαμπ των ισχυρών και την υποταγή των μικρότερων χωρών.

Η Μέρκελ δεν πρότεινε κανένα συγκεκριμένο μέτρο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά για χρόνια η Γερμανία απαιτεί να συγκροτηθούν στις Βρυξέλες τρία υπερ-υπουργεία – οικονομικών, εργασίας και άμυνας – που θα έχουν υπερ-εξουσίες πάνω από τα εθνικά κοινοβούλια. Αυτό το σχέδιο προτείνεται και τώρα, με ένα διαφορετικό περιτύλιγμα, γιατί σήμερα οι συνθήκες είναι πολύ πιο άσχημες για τρεις κύριους λόγους – την χειροτέρευση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, την επιθετική πολιτική των Ενωμένων Πολιτειών ενάντια στην Ευρώπη, και την οξύτητα του προσφυγικού ζητήματος που η Ευρωπαϊκή πολιτισμένη, χριστιανική και λευκή Ένωση δεν μπορεί να επιλύσει παρά με στρατόπεδα συγκέντρωσης και μαζικές απελάσις. Έτσι δημιουργούνται διαρκώς είτε εσωτερικές εντάσεις – όπως στην Ουγγαρία, Βαλκάνια και αλλού – αλλά και εξωτερικές, όπως η σημερινή κρίση στις σχέσεις με την Τουρκία.

 

agrotesmorias

Επίκαιρο σύνθημα από τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις στην Καλαμάτα. Φωτό Θάρροςnews,gr

Τώρα η Μέρκελ ετοιμάζει τη διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα αναγγελθεί τις 25 Μάρτη, που θα περιέχει συγκεκριμμένες πολιτικές κατευθύνσεις.

Η Μέρκελ ανάφερε ώς το κύριο συνεργάτη της Ευρώπης, όχι τις Ενωμένες Πολιτείες, αλλά την Αφρική. Αυτή την περίοδο τα μισά κράτη της Αφρικής είναι κατεστραμμένα από τους πόλεμους και τους λιμούς, ενώ τα άλλα μισά ίσα ίσα που επιβιώνουν λόγω της οικονομικής κρίσης και της ιμπεραλιστικής ληστείας. Αυτό που έχει στο μυαλό της η Μέρκελ και οι φίλοι της, είναι μια μια πολιτική βίας και πολέμων ενάντια στην Αφρική, μια νέα αποικιοκρατία ώστε η ΕΕ να ληστεύει τις πρώτες ύλες, τα ορυχτά, χρυσάφι, νικέλιο, ουράνιο και πετρέλαια της Αφρικής.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΗΤΑ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ “ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ” ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών (Δευτέρα 13/3) δημοσιεύεται μακροσκελές άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όπου αντιτίθεται στο δόγμα πολλαπλών ταχυτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξάγγειλε την προηγούμενη Δευτέρα η Μέρκελ. Στο άρθρο του ο Τσίπρας προσπαθεί να φανεί ως ένας ηγέτης ο οποίος θα εναντιωθεί σ’ αυτό το δόγμα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πανό της ΠΟΣΠΕΡΤ σε πρόσφατη απεργιακή πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Ο Τσίπρας γράφει ότι, «το μοντέλο, όπου οι ισχυροί βάζουν τους κανόνες για τον εαυτό τους και ο καθένας είναι ελεύθερος να τους ακολουθήσει ή να καταστραφεί, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό». Στη συνέχεια προσπαθεί να δώσει μια δήθεν άλλη προοπτική και γράφει ότι, «είναι καλύτερα να μιλάμε όχι για Ευρώπη των ‘πολλών ταχυτήτων’ αλλά των ΄πολλαπλών επιλογών’», και ότι το νέο δόγμα «πρέπει να καταστεί εφικτό μέσα από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν τον ανοιχτό, δημοκρατικό και συνεκτικό χαρακτήρα τηε Ένωσης». 

Ο Τσίπρας δεν αντιτίθεται στο νέο δόγμα των «πολλαπλών ταχυτήτων» της Μέρκελ, αλλά ζητά να έχει κι αυτός κάποιο λόγο και ρόλο με δικαιολογία το «ανοιχτό, δημοκρατικό και συνεκτικό χαρακτήρα της Ένωσης».   

Αλλά αυτά είναι λόγια του αέρα και αποπροσανατολισμός. Γιατί δημοκρατία δεν υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη, αλλά κατάσταση έκτακτης ανάγκης με συνεχείς νόμους καταστροφής του βιοτικού επιπέδου, της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης, και επιβολής μαζικής ανεργίας με τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτή η οικονομική καταστροφή επιβάλεται με αντιδημοκρατικούς και αντισυνδικαλιστικούς νόμους.

Ο ίδιος ο Τσίπρας, που γράφει σήμερα για το «δημοκρατικό χαρακτήρα της Ένωσης», είναι πρωθυπουργός μέσω ενός απολυταρχικού πραξικοπήματος, μέσω της προδοσίας του δημοψηφίσματος.

Είναι ένας πρωθυπουργός υπηρέτης, υποταγμένος στις διαταγές των δανειστών, των θεσμών ΕΕ και ΔΝΤ.

Είναι ένας πρωθυπουργός που σύμφώνησε και χτίζει σ’ όλη την Ελλάδα στρατόπεδα συγκέντρωσης για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μέχρι να τους ξαποστείλει πίσω στην Τουρκία του Ερτογάν και στους πολέμους που οι ιμπεριαλιστές ξεκίνησαν και η κυβέρνηση Τσίπρα συμμετέχει.

Είναι ένας πρωθυπουργός που πάει στο σιωνιστικό Ισραήλ και στη φασιστική Ουκρανία και χαμογελά με τον Νετανιάχου και τον Ποροσένκο.

Είναι ένας πρωθυπουργός που κυβερνά με τα μνημόνια λιτότητας που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα και τον πληθυσμό της όπου η φτώχεια ξεπερνά το 40% και η ανεργία στη νεολαίας είναι πάνω από 70% αν συμπεριλάβει κανείς τα πανάθλια προγράμματα φτηνής εργασίας.

Είναι ένας πρωθυπουργός που κυβερνά με τη βία των ΜΑΤ που για μια ακόμη φορά επιτέθηκαν με γλομπ και χημικά ενάντια στους αγρότες την περασμένη Τετάρτη.

Στο άρθρο του στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών ο Τσίπρας αναφέρει: «Η προοδευτική Ευρώπη, τα συνδικάτα και οι κοινωνικές δυνάμεις, οι πολιτικοί χώροι της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Οικολογίας πρέπει επίσης να αναζητήσουν ένα νέο ηγεμονικό ρόλο στις εξελίξεις».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από πρόσφατη απεργιακή πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Είναι δυνατό όλοι αυτοί οι ξεπουλημένοι γραφειοκράτες συνδικαλιστές, όλα αυτά τα δήθεν αριστερά και κομμουνιστικά ευρωπαϊκά κόμματα που έχουν αποδεχτεί την ΕΕ, το ευρώ και το ΝΑΤΟ και τα μνημόνια, οι σοσιαλδημοκράτες και οι πράσινοι δεκανίκια της Δεξιάς, είναι δυνατό αυτός ο συρφετός πανάθλιων προδοτών της εργατικής τάξης, να εναντιωθούν στα συμφέροντα της Μέρκελ και των Γερμανών και των Ευρωπαίων τραπεζιτών και καπιταλιστών;

Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε κουτόχορτο και σήμερα σ’ όλη την Ευρώπη αγωνίζονται για την ανατροπή του καπιταλισμού και των υποστηριχτών της ΕΕ. Η οργή και η αγανάχτηση μετατρέπονται σε δράση και επαναστατικές κινητοποιήσεις. Για να πετύχει αυτός ο ιστορικός αγώνας της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, απαιτείται η δημιουργία επαναστατικών μαρξιστικών κομμάτων της 4ης Διεθνούς σε κάθε χώρα, για να οδηγήσουν στη νίκη της σοσιαλιστικής επανάστασης. –

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s