► ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ-ΕΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ!

► ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ / ΕΕ ΜΕΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ!

Το Σάββατο 25 Μάρτη στις Βρυξέλες οι ηγέτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα γιορτάσουν τα 60 χρόνια από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης, στις 25 Μάρτη 1957, μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Βελγίου, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου, που οδήγησαν στη συγκρότηση της ΕΕ.  

ttip8

Από διαδήλωση στο Βερολίνο τον περασμένο Σεπτέμβρη ενάντια στις CETA / TTIP. Φωτό Jens Meyer.

Η γιορτή πραγματοποιείται με πλερέζες, σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και κατάρρευσης του καπιταλισμού, πλήρους χρεοκοπίας Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Κύπρου αλλά και της Ντόϊτσε Μπανκ (όπως και όλων των ευρωπαϊκών τραπεζών), αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, και σύγκρουση με τις ΕΠΑ τον πάλαι ποτέ Μεγάλο Σύμμαχο και Φίλο!

Οι εργαζόμενοι σ’ όλη την Ευρώπη αντιστέκονται στη μαζική ανεργία, φτώχεια και καταστροφή του κοινωνικού κράτους πρόνοιας. Τα ποσοστά του πληθυσμού των ευρωπαϊκών χωρών ενάντια στην ΕΕ ποτέ δεν ήταν τόσο υψηλά! Αλλά η ξεπουλημένη ηγεσία των συνδικάτων και των «αριστερών» κομμάτων συνεχίσει να υποστηρίζει την οντότητα της ΕΕ!

onlarissa-gr

Εργαζόμενοι ΙΚΑ σε πρόσφατη  πορεία. Φωτό onlarissa.gr

Πριν δυο βδομάδες οι ηγέτες της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόϊ και της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, συμφώνησαν στην πρόταση για μια ΕΕ πολλαπλών ταχυτήτων και απαίτησαν αυτό να διακηρυχτεί στην ειδική σύνοδο των ηγετών της ΕΕ στις 25 Μάρτη. Η Μέρκελ τόνισε ότι σήμερα μια Ευρώπη διαφορετικών ταχυτήτων είναι αναγκαία: εννοεί ότι για να επιβιώσει η ΕΕ και ο καπιταλισμός στην Ευρώπη, απαιτείται η ανοιχτή διχτατορία της Γερμανίας και των 3 άλλων μεγάλων χωρών πάνω στις υπόλοιπες!

Η απαίτηση των 4 κυρίαρχων χωρών της ΕΕ για διαφορετικές ταχύτητες, τις έφερε σε άμεση αντίθεση με τα μικρότερα κράτη. Αλλά αυτό είναι μικρό πρόβλημα για την Μέρκελ που γνωρίζει την απόλυτη δουλικότητα και υποταγή των Ευρωπαίων ηγετών, όπως ο Τσίπρας, στη «φωνή της κυρίας». Το πρόβλημα των Γερμανών βιομηχάνων επιχειρηματιών και τραπεζιτών είναι ο Τραμπ και το δόγμα «Amerika über alles», προστατευτική πολιτική και υποταγή όλων στις ΕΠΑ.

nantes-stepahene-mahe-reuters

Από την απεργιακή διαδήλωση πέρσι στη Ναντ, Γαλλίας, ενάντια στον αντεργατικό νόμο του Προέδρου Ολάντ . Φωτό Stepahene Mahe / Reuters.

Την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκαν στη Γουάσινγκτον οι Μέρκελ-Τραμπ για να επιλύσουν κάποιες τουλάχιστον από τις διαφορές τους, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μια παταγώδης αποτυχία συμβιβασμού. Η Μέρκελ τόνισε όταν ήταν ευχαριστημένη που ο Τραμπ υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και τη συμφωνία για την Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία. Η Μέρκελ επέμεινε στην παγκοσμιοποίηση, στο ελεύθερο εμπόριο των ισχυρών δηλαδή, για να συνεχιστεί η εξαγωγή γερμανικών αυτοκινήτων στις Ενωμένες Πολιτείες χωρίς “προστατευτικούς” δασμούς από τον Τραμπ.

Ο Τραμπ επέμεινε ότι η Γερμανία και η Ευρώπη “πρέπει να πληρώσουν τα δισεκατομμύρια που χρωστούν στο ΝΑΤΟ”, και στον πόλεμο ενάντια στη “ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία”.

Η ΕΕ και ο καπιταλισμός είναι στη θανάσιμη κρίση του. Αν δεν θαφτεί από την εργατική τάξη του κόσμου, θα παρασύρει την ανθρωπότητα στην πιο βάρβαρη περίοδο πολέμων και ανείπωτων καταστροφών και σε κοινωνίες–ζούγκλες.

Τα “αριστερά” κόμματα, όπως ο Τσίπρας-ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα πρόδωσαν την εργατική τάξη. Τα κόμματα που υποστηρίζουν σήμερα εργαζόμενοι και νεολαία – όπως το ΚΚΕ και οι αντι-καπιταλιστές – και μιλάν στο όνομα του μαρξισμού και της Οχτωβριανής Επανάστασης, δεν τολμούν να φωνάξουν ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!

Αυτά τα κόμματα πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός δεν έχει φάει τα ψωμιά του ακόμη, ότι η κρίση αυτή είναι παροδική!

ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΙΣΙ - ΑΡ

Από τις περσινές συγκρούσεις των CRS με τους διαδηλωτές στο Παρίσι. Φωτό R

Σήμερα το ιστορικό καθήκον είναι η δημιουργίας μιας νέας πολιτικής ηγεσίας, ενός μαζικού επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος της 4ης Διεθνούς με ταχτική και στρατηγική νίκης, για την ανατροπή του καπιταλισμού! Οι αγωνιστές της νέας γενιάς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες και φοιτητές, πρέπει να οργανώσουν τον εργατικό στρατό της νίκης με κοινές επιτροπές εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών, μικρομεσαίων, με Λαϊκές Συνελεύσεις οργάνωσης των κατοίκων σε κάθε περιοχή, με επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, με εργατικές πολιτοφυλακές για να τσακίσουν τους ρατσιστές και φασίστες! Από τις επιτροπές και συνελεύσεις να συγκληθεί μια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την οργάνωση της αντίστασης και εκλογή συντονιστικού οργάνου.

Οι εργαζόμενοι προδόθηκαν αλλά έμαθαν από τις εμπειρίες τους. Ήρθε τώρα η ώρα της οργάνωσης ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη συντριβή μνημονίων και κυβέρνησης που τα υιοθετεί! Μόνο η Γενική Πολιτική Απεργία ΕΝΟΠΟΙΕΙ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΣΑΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ: Κάτω τα Μνημόνια, Έξω οι «θεσμοί», Κάτω η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα! Η Γενική Απεργία είναι η εξέγερση της εργατικής τάξης, ο τρόπος για να νικήσει, αλλά απαιτείται να είναι ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! Μόνο έτσι παύει να είναι μια διαμαρτυρία και αποχτά τον χαραχτήρα της ανοιχτής πάλης για την νίκη!

  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΣΥΛΟ, ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
  • ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!
  • ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!
  • ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!
  • ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s